63 High – Think Before Unzippin

46

Ko bi rekao da ću se osmeliti i napisati nešto o nečemu, o čemu nemam toliko informacija, koje bi vaš prefinjeni ukus zadovoljile. Priča o spoznaji da nešto u Grčkoj egzistira, svira punk, ska ili nešto treće, bila mi je strana i graničila se iracionalizmom. Malo preterujem, zar ne, jer se bolest znana kao rokenrol zavukla u nasitnije pore planete, pa tako kada sam prvi put gledao u kakve zabiti je NoFX svirao, onda mi je jasno da i Teheran verovatno ima neki punk bend, koji vežba u nekoj od pustinjskih oaza, a kamile im pevaju back vokale. Da, opet preterujem, zar ne?!

Ove godine mi je Solun (Tessaloniki) nekako prirastao srcu. Prvo, Ozzy Osbourn je dobio dostojnu zamenu Zakk Wyldeu u vidu mlađanog Solunca, Gus G-a, a onda sam posetio grad i na keca konstatovao da je to grad u kome bih mogao da živim. Šlag na torti su ovi ska-punkeri. U nekom trenutku krenu kao Operation Ivy, a u drugom koketiraju sa dixie punkerima, Mad Caddies, a na momente podsete me na gore pomenute NoFX, samo ne sa distom, već sa fuzzom 🙂 Da, da!! Pravim Hendrixovskim fuzzom! Različitost zvukova na gitarama i predobra ritam sekcija, gotovo da neutrališu potrebu za limenim instrumentima. Drago mi je da se nisu toliko „amerikanizovali“, te se oseti i uticaj makedonskih Superhiks i generalno muzike koje su nakljukani kao pravi trezor.

Svejedno, ovo izdanje ima mnogo pesama. Čak 23!!! Od toga dva instrumentala. Pa da, kada vokal i nije neki, tekstovi jeftini engleski, sa lošim akcentom, onda je logično da se slušaočevim napaćenim ušima ostavi momenat predaha. Mene boja glasa dosta podseća na La Plebe. Svejedno, uživo ih odgledah, zaprepašćen bejah aranžmanskom virtuoznošću, te pohrlih za ovim albumom. I taman kada sam se nadao da ću se naslušati svega i svačega i da će moje onanisanje trajati, jer je ipak to 23 trackova, razočaranje je bilo svejedno grubo. Pesme su u proseku do 2 minuta. A kad i malo produže, prosek preko 4. Loodilo! Zasvira tu i koji reggae i roots i svašta… ali svašta. Glupo je sada da navodim uticaje, jer je ovo dobra kompilacija za žurke, popularno nazvana „supa“ (u supu bar svašta ide od sastojaka). 🙂

Koliko sam oduševljen živim nastupom i gotovo da im se može dati magisterij, ovde ipak može bolje. Osam je sasvim solidna ocena, zar ne?!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime