Black Label Society – Order of the Black

42

Ko je najbolji, sasvim najbolji dasa… pa nije Popaj!! … već Zakk Wylde. Verovatno jedini neprikosnoveni sex simbol rokenrola, savremenik i bolje poznati kao jedini pravi naslednik Randy Rhoadsa. Ovaj novi Gus G sumnjam da će biti ovenčan slavom.

Sem što je sa Robertom Truhillom i Mike Bordinom svirao kod Ozzyja, paralelno je Zakk bio uspešan u matičnjaku znanom kao Black Label Society. Neki se verovatno pitaju šta je to, a ja kažem… ma to su Pazovački „Gromovi“ samo u Amerike.

Šalu na stranu, da nastavim onako detinjasto kao što sam i počeo. Da li ste ikada u svom životu čuli savršen zvuk? Najbolji zvuk gitare, najbolji zvuk bubnjeva… bas ‘ajd da ne pominjemo? Pa niste do sada!!! Osmo izdanje je u meni izazivalo bojazan da je Zakk, napustivši Ozzyja, s kim je od svoje 19. godine turirao širom sveta, stao na loptu ispričavši nam već kako se svira. Da ispričao je; on čovek priča gitarom, a svira ova opaka mašinerija sapatnika oko njega. Dakle, nakon dva prethodna predobra albuma (ne znaš koji je bolji), evo pridružuje im se i ovaj treći, pa se evo, ovog momenta sav naježih dok mi ide i treća balada u slušalicama. Da balada! Navadio se on pored gitare i na klavir, pa je tako ovde i drugih instrumenata poput gudačkih podvlačenja, ali toliko diskretnbo i nenametljivo, da je to pravo čudo.

Već na početku, odmah vam je jasno o kom bendu se radi, jer je on brale izmislio ovaj rif. Pevanje je i dalje Ozzy wannabe, ali kako bih ja voleo da imam ovakav glas k’o pancir… eeee… odpada plafon kad Zakk zapeva!!!

Pazi vamo, pokrećem potpisivanje peticije da se pored Bobu Marliju, Brus Liju i Šabanu Bajramoviću, podigne bista u sred Pomoravlja, gospodinu i partijskom drugu Zakku Wyldeu.

Ponekad pomislim da je on izmislio rokenrol, ali ipak je samo zaslužen za popularizaciju southern rocka. Naravno, BLS albumima obiluje modernija verzija stoner rocka, doom metala i čega sve ne, a melodije možeš lopatama izbacivati iz ove elementarne nepogode melodija 🙂

S obzirom da je ovo kraj recenzije, ostaje mi samo da vam preporučim izdanje i pretpostavim kada će sledeći album Black Label Society izaći; 21-12-2012… nije li očigledno! To je i Nostradamus rekao.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime