Cobra Skulls – Agitations

38

Za bend Cobra Skulls sam iskren da budem prvi put čuo pre možda nepunih godinu dana. Oduvali su me albumom American Rubicon. Onda sam krenuo u preslušavanje ostale diskografije i oduševio se i njima. Za uskrs proleća gospodnjeg tekuće godine sviraše u Zagrebu gde se uverih da su i uživo sjajni.

Do sada su izdali 2 EP-a i ovo im je peti album, drugi za Fat Wreck Chords na koji su prešli sa Red Scare Industries. Postoje od 2005. godine i dolaze iz mesta Reno, Nevada. No, da ne duljim o njihovoj biografiji imate net pa pronađite sami ako vas zanima a ja da krenem o albumu.

Elem, na ovom čedu se nalazi 13 melodičnih kratkih ali ne prekratkih Punk Rock pesmica. Počinje žestoko sa  Six Degrees, brza sa onim Coutry-Rockabilly rolanjem na dobošu ala Supersuckers, zatim Iron Long antiautoritativna pesma sa sjajnim melodijama, Now You Now, pa jedan od mojih favorita  The Mess koje se ne bi postideli ni Face To Face,  pa jedna Screaching Weaselska On And On koju bi mogli da puštate u krug ceo dan, All Drive, Drones….jedna za drugom i ni jednu ne preskačem. Ni jedna loša! Za kraj albuma optimistična i himnična Belive, do pola pesme akustična pa se onda uključuju bubnjevi i bas. Pesma me strašno podseća na Stiff Little Fingers sa albuma Flags And Amblems.

Uopšte glas me najviše podseća na Jack Burnsov. Vidi se da su momci dosta slušali The Jam i Buzzcockse (koje i spominju u pesmi Now You Now) ali mene podsećaju i na Lillingtones. Treba takođe pohvaliti i tekstove koji se dosta baziraju na kritici američkog društva i imperijalističkih težnji Bele Kuće.

Sve u svemu sjajan album i svakom ko voli melodičnu pankericu bih preporučio da sluša ovaj album do iznemoglosti.

www.cobraskulls.com
Fat Wreck Chords

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime