Death By Stereo – Death Is My Only Friend

37

Detaljčići koje obično vezujem za početak slušanja benda, a navodim ih u početku recenzije će ovog puta izostati i poslaću vas (ako vas zanima) na gig report koncerta.

Za one koji su posvađani sa Wikipediom, da objasnim da ovo nije neki Opus Dei hc (kad može Chistian hardcore, može i sektaški ;-)), mada bi po coverima i naslovima mogli da zalutamo u zabluđenje.

Sve u svemu, možda nisam objasnio zašto ovaj bend uvrštavam u Sveto Trojstvo svoje. Elem, kao i ostala dva, ovaj bend nema loš album. Gotovo da nema lošu pesmu, a takvih je bendova na svetu malo. Svaki se sa posebnom strašću kod mene preslušava i dok slušam neke starije, prolaze mi raznorazne slike iz tog perioda, evociranje uspomena je redovni ritual. Proleću mi misli gde sam bio i šta sam radio kada se ovo pojavilo. Sad vi paćenici gledate mnogo film „mi nismo anđeli“… „čika Niki je uz ovo karao“… ne bre… vrlo realno i ne tako baš paćenički. Da vidim baš nekoga ko ne bi izdržao, i pre izdrko na sam CD, nego li na poster iz Playboya na zidu. E tako! Da rasčistimo neke stvari… i naravno ove izdrkotine.

Kad smo već kod dobrih pesama, DBS je još na prethodnom albumu krenuo da koketira sa baladama (Forever And A Day), pa je čak dotle došlo da ovaj put istu tu baladu prepevaju uz piano. Meni je to malo suvišno, al’ ajde. Čak sam sa rezervom uzeo spot za Welcome To The Party, koji je ironičan, ali opet, ništa ne prepuštam slučaju i obazrivo pristupam obradi preostalog mat’rijala. Odlično kao i uvek! Meni se ne sviđa kako je bas usnimljen, ali da rilja, rilja. Krompir tehnika uz mnogo srednjih tonova je očigledno potrebna u brzom sviranju prstima. Kao što Oreš onaniše na soliranje Janka u Hitman pesmi 11 years, tako ja jedva čekam penetraciju na basu u Welcome To The Party.

Pomalo sam bio sluđen kada sam listao spisak pesama i ugledao For All My Friends. Čudno mi je Boba već neko vreme kupuje deonice na njujorškoj berzi, ali sada sam otkrio i izvor odakle mu pare. DBS je platio suvim zlatom Drawbacksu za naslov pesme 😉

Takođe, već neko vreme, pre izlaska albuma, sam bio u tenziji kakav će biti, jer je jedan od osnivača i gitarista otišao iz benda. Takođe, otišao je i basista koji je snimao prošli masterpiece. Hm.. .pa dobro izgleda da su radilica-na-bubnjevima, Efrem i Dan sasvim dovoljni da iznesu „breme prstena“ i isprate uzlaznu liniju kojom se kreću. Meni je produkcija slična kao na prethodnom albumu, te ih to dovoljno izdiše iz klišea hardcore benda. Jako mi je čudna postavka, ali opet, predobre pesme i na guslama moraju dobro zvučati.

Što se mene tiče, dovoljno pesama-hitova imate, te ne morate više; i gledajte da dolazite svakog vikenda do gostoljubivog grada nam, a mi ćemo headbangovati kako samo mi umemo 🙂

Amin!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime