Death Ray Vision – We Ain’t Leavin’ Till You’re Bleedin’

38

Realitivno novi bend na etiketi Bullet Tooth Records ipak nije sasvim nepoznat poznavaocima američkog metalkora.  Sastavljeni su od poznatih faca ovog žanra: pevač je frontmen Shadows Fall Brajan Fejr, basista je Majk Di Antonio iz Killswitch Engage, Gitarista iz Seemless Pit Kortiz, a drugi gitarista Zak Vels i bubnjar Kolin Konvej su iz Overcasta. Dobar pedigre, dobri bendovi nema šta. Na prvo slušanje se vidi da Death Ray Vision svoje korene vuče iz Sick Of It All / Cro-Mags fazona, ali kad se zagrebe ispod površine vidi se da bend ima mnogo više treš zvuka da bi mogao tek tako da se strpa u čistokrvni hardcore. Čak bih rekao da daleko više naginje ka metalu, ima dosta i Megadeth uticaja, starog Testamenta, ali i novih metalcore trendova, pa verujem da će fanovi Kilswitch Engage,  Shadows Falls i sličnih bendova imati u čemu da uživaju.

Album se produkcijski fantastično uklapa u čitavu treš metal atmosferu. Sve puca od energije, prenaglašena je bas papučica, malo su tanje gitare u nekim momentima, a u nekim režeće poput Slayera sredine osamdesetih. 12 pesama je stalo u nešto malo manje od pola čuke, što je sasvim dovoljno da bend pokaže i nešto drugo sem besomučnog jurcanja za što bržim rifovima. Intenzitet gitarskih rifova je prošaran brejkovima koji im odlično leže i sa kojima uspevaju da razbiju monotoniju klasičnog treš zvuka. Tada ubacujuju i neke melodične delove koji neodoljivo podsećaju na Suicidal Tendencies.

U svakom slučaju vredi preslušati. Ništa epohalno, ništa novo, ali sasvim dovoljno da vam drži pažnju dok ne naiđe nešto bolje.

Bullet Tooth Records
www.bullettooth.com
https://www.facebook.com/DeathRayVision

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime