Dnevni Red – Još uvek sam isti

66

Uvek sam se pitao šta znači termin “dnevni red”? U nacističkoj terminologiji kojoj sam priklonjen, ne postoji ništa slično, pa je prevodioc ovog slenga dobrodošao. Takođe, naziv albuma “Još uvek sam isti”, možda ne priliči godinama ovih jugenda, ali meni svakako stoji kao krst Vermahta.

Dakle, prošlo je cca 10 godina od kako nisam plovio vodama fanzinaštva, te sam se možda malo i pronašao u ovom naslovu, a i nadam se da britka sablja mog recenziranja nije otupela.

Svejedno, beočinska cementara samlela je štab otporaškog pokreta, te su patetika i ljubav jedino što je ostalo da boli ove mlade punkere. Insistiram na ovome klajne kinda, jer za svoje godine, sviraju maestralno. I uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a na albumu pogotovo! Ko je rekao Lude Krawe? Ta bolest je iskorenjena još devedesetih! Pisali smo o tome u fanzinima Hemoroid i Ne Okreći Se Zine?! No, ako je i opstalo to ludilo, svakako je prisutno na ovom prvencu.

Razmišljao sam da ovde završim recenziju, jer je između redova sve rečeno. Došlo je brzo vreme, narod nema vremena da čita raznorazne Tihe Donove, ali, starog sam kova i „još uvek sam isti“, te ću se povinovati svojim idealima.

Za sve kojima još uvek ništa nije jasno, beočinski srednjoškolski sastav svira kalifornijski-i-komplikovano-emotivni-punk-pop/rock’n’roll. Ponekad, čak i za ovaj pravac previše komplikovano sviranje, nepodeljenost reči na slogove i umetnička sloboda nas dovodi do komentara loše dikcije i neuhranjenosti pevača. Meni je bubanj previše plastičan i kompjuterski. Ako je ovo stvarno i odsvirao ovako, svaka čast; mada znam da je dobar bubnjar, tako da su korekcije na računaru bile verovatno minimalne. Dakle, aranžmani su veoma problematični, ali samo sviranje je odlično.

Ja ih mnogo volim, jer su veseli, atraktivni i šire rasnu i polnu mržnju, a snimak kao snimak… hm.. čekam drugi album. Ionako se prvi mačići u vodu bacaju.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime