Konačno se desio i presedan, za koji sam bio ubeđen da se nikad neće desiti, ali nikad ne reci nikad! U jednom od najzanimljivijih i najuzbudljivijih glasanja, bukvalno su sekunde odlučivale pobednika… Ženski bend Nemesis je vodio veći deo meseca i imao značajnu prednost, ali je bend Deca apokalipse polako smanjivao prednost, a u poslednji sat pred ponoć 31. januara  i prešao u vođstvo. Potom su se smenjivali sa Nemesis i zaista je bilo zanimljivo pratiti glasanje do samog kraja. Nemesis su imale 161 glas 5 sekundi pre kraja kada su i Deca apokalipse dobili 161 glas kada se glasanje automatski isključilo. Možda je ovako i najpravednije. U svakom slučaju, imamo prvi put nerešen rezultat, ali mislim da je bolje reći da imamo dva pobednika ili u ovom slučaju pobednike i pobednice! Oba benda, naravno, idu na godišnju listu.

Inače, Nemesis su je ženski melodični death metal bend iz Beograda, stilom podsećaju na miks Arch Enemy, Kreator, a naravno dosta uticaja ima i od Megadeth, Death, Pantere, In Flames… One su se predstavile sa pesmom Uprising.

Deca apokalipse su sa druge strane snimili nešto totalno nesvakidašnje. Predstavili su pesmu koja traje nepunih četrnaest minuta. Zalog večnosti na prvo slušanje ostavlja jak utisak. Pečat pesmi daje tekst oslonjen na pet vremenskih perioda, a osnova je Prvi svetski rat. Iako se tekst oslanja na nekadašnje ratove i borbu koje je vojevao srpski vojnik, metaforično se može preneti u bilo koje doba, pa i naše savremeno jer borba ne prestaje. Nekada su ratnici nosili puške, a Deca Apokalipse su borci današnjice čije je oružje reč. Svi se borimo protiv nečega, zar ne? Padamo i ustajemo, ne predajemo se.

Da ne zaboravim, treba da istaknemo i novi bend Ju-Ju Hands koji su 141 glas za pesmu Are You Moses. Šarenolili stil, ali zamislite prljavi južnjački rokenrol, bluz, stoner… Krajnje zanimljivo…

Pogledajte celu listu glasanja i poslušajte pobednike!

First Flame – Waiting – 16 glasova
Goatmare & The Hellspades – Laku noć – 20 glasova
Superhammer – Virtue and Terror – 13 glasova
JuJu Hands – Are You Moses – 141
Trash Union – Every Man 4 Himself – 8 glasova
Deca apokalipse – Zalog večnosti – 161 glas
Pestarzt – Ghost in the shell – 14 glasova
Nemesis – Uprising – 161 glas
Senshi – Right Now – 4 glasa
Dža ili Bu – Pomozi Mi – 9 glasova

1 komentar

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime