FC Apatride UTD – Firing The Truth

65

Nekako, nikada nisam imao tremu kada nešto recenziram. Pitate se, može li nekoga da zaboli q***tz šta ćeš reći ili se kome zameriti, prazne priče ili pisati o samim The Beatlesima?!?! Pa može. Tresu mi se noge o kakvim veličinama treba da pišem, a vi hardkoraška publiko, nemate pojma o čemu ja pričam.

Prepuštam vama opštu mobilizaciju čula, a moje maskirno odelo i plava beretka su do ovog trenutka čučale u ormaru, verovatno nadajući se da ih neću aktivirati. Rat je počeo, pizda vam materina!!!!

Mislili ste da je hate/core militantan, moderan sXe ili anarcho-crust, black metal… pa očigledno rat niste dobijali pametnom strategijom, već grubom silom. Nije barut zamirisao na vašim vratima, pa se zato tako i ponašate. Pitaš se o čemu pričam!?!? Pa o tebi, o tebi… FC Apatride Utd. je svakako to isto ispričao u svojoj svirci na svom 5. (petom) po redu izdanju. Ne znam da li makar i naslućujete o čemu pričam, ali da vam sažvaćem, pričam o četvorici ratnika sa staništem u Beogradu, iz koga osvajaju mnoge simpatije širom planete. Do ovog albuma pokleli su evropski, francuski i engleski izdavači, a ovaj je čak preleteo Atlantik. Direkt u srce sve nesreće ovog sveta.

Pa još uvek niste izvalili o čemu pričam?! Reggae, brate moj!!!! Nijedan njihov album me nije držao ovliko koliko ovaj. Osuđen je na uspeh. S razlogom to kažem, jer su se potrudili da oplemene tradicionalni zvuk ove pobunjeničke muzike i pokažu da reggeae nije samo puko duvanje i žaljenje na svakodnevicu, pritom ne preduzimajući ništa.

Ova recenzija će za moj stil pisanja biti kratka. Nakon više od sedam meseci slušanja, ništa pametno nisam mogao da zamerim. Možda mi je ponekad nejasno zašto se bavimo problemima u Venecueli, a ne jebenim totalitarističkim režimom koji vlada u nas, ali kada se setim da za Srbiju neki neprikosnoveni stanovnici planete misle da je neko mestašce kraj Vladivostoka, onda mi je jasno da smo elektron u skupu atoma nekog molekula.

Još da pomenem da ne smete propustiti koncerte ovog benda. Meni je Srpska nova godina baš lepo stigla uz FC i zadimljene lagume kluba Akademija.

Ne verujem da ćete pročitati veći hvalospev na ovom blogu, tako da je to dovoljna oporuka.

https://www.facebook.com/fcapatrideutd/

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime