Gods Of Mount Olympus – S/T EP

157

Ovo definitivno nije muzika koju slušam aktivno, odnosno ne znam ni kako bih je tačno definisao, pa se možda pitaš kako sam uopšte došao do ovog izdanja? Prvo, izdavač je etiketa Bird Attack Records, čije svako izdanje više-manje slušam mesecima, a drugo je pedigre članova benda, koji su itekako poznati u punk rock svetu.

Gods of Mount Olympus su originalno osnovani kao duet, kada je Brajan Valstrom upoznao Pola Rakera preko zajedničkog prijatelja Džoi Kejpa iz Lagwagon. Valstrom je širem krugu ljudi poznatiji kao jedan od osnivača benda Scorpios, koji je kratko postojao, a u kome su pored njega svirali Kejp, kao i blaženopočivši Toni Slaj iz No Use For A Name, uz Džona Snodgrasa (bio u Armchair Martian između ostalih).

Elem, Valstrom je jako dobar pijanista (što je prilično retko u pank rok svetu) i često je radio sa Džoi Kejpom na njegovim solo projektima, koji su zahtevali povremene deonice na klaviru. Kao multitalentovan muzičar počeo je da piše pesme u raznim aranžmanima i nekoliko njih su zahtevali malo agresivnije bubnjeve i jak bas. Naravno, uskoro je u priču upala i gitara, pa je Valstrom počeo da traži saradnike. Jedan od njegovih komšija je Stive Moris iz benda Unwritten Law, a posle toga je zvao i Meta Ridla iz No Use For A Name na bas gitaru.

Kako bih opisao zvuk? Ne mogu da se pohvalim da sam preterano stručan, ali klavir je zaista dominantan u zvuku, pa se oseti tračak džez prizvuka, pa mogu da se usudim da ovo može da bude i neki hibrid džeza i pank roka, ili ubrzanog džeza… Možda grešim ali se vidi da su muzikanti odrasli na pank rok zvuku kalifornijske škole, ali su aranžmani veoma prefinjeni i baš lako ulaze u uši. Vrlo originalan zvuk koji su upeglali veterani pank roka, a konačan rezultat je veoma, veoma zanimljiv EP, koji se nadam neće biti samo jedini u njihovoj diskografiji.

Da ne dužim dalje, topla preporuka za ove hladne februarske dane da možda malo promeniš i promešaš muzički opus u svom omiljenom plejeru i baciš pogled i uši na Gods Of Mount Olympus.

Bird Attack Records
https://birdattackrecords.bandcamp.com

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime