Hey Mister! – Rocket Summer

49

Volim povremeno da iskopavam melodične pank bendove na koje niko živ ne obraća pažnju. Svestan sam da je ovaj muzički pravac odavno dostigao svoj zenit i da je sve u novom milenijumu uglavnom prožvakavanje starih rifova, ali tu i tamo naletim na bend koji mi zadrži pažnju par dana. Jedan od tih bendova, koji bi toplo preporučio svim ljubiteljima jeste i Hey Mister, koji dolaze iz Toronta. Postoje par godina, ali iza sebe imaju još samo jedan EP koji su izdali prošle godine i sad ovaj debi album koji vam predstavljam.

Momci sviraju brzi melodični pank, bez mnogo modernih uticaja i sve je praktično zadržano u devedesetim. Današnji klinci koji vole da lupaju etikete svim žanrovima, ovo zovu skejt pankom, mada je taj termin bio u opticaju i pre petnaestak godina. Skejteri su tada, umesto metalkora, masovno slušali Fat / Epitaph bendove, a Hey Mister kao da su ispali iz tog kalupa. Pesme su im super pevljive, izuzetno brze, bez preteranih promena u ritmu. Ono što je odmah vidljivo, već na prvo slušanje, je prirodna svirka. Nema kompjuterskih bubnjeva, nema suludo prekinutih delova i vokal koji peva, a ne kukumavči. Svi preduslovi su tu.

Ako volite melodiju, ako ste nepopravljivi u slušanju takvog fazona, garantujem da će vam i ovaj bend pružiti sate i sate zanimljivog slušanja. Najviše podsećaju na miks ranog No Use For A Name, Ten Foot Pole i NOFX sa Punk in Drablic perioda. Ima tu i Pennywise momenata, Bad Religiona, praktično svega što valja kada je kalifornijski pank u pitanju. Nisu ništa novo doneli, ali su postojeću priču predstavili na pravi način. Na albumu se nalazi ukupno 14 pesama i trajanja su im u glavnom između minut i minut i po, što dovoljno govori da kod Hey Mister nema usporavanja.

Melodije su zanimljive i harmonije vokala i bek vokala se odlično uklapaju sa gitarama. Pevač ima lepu boju glasa, ali se ne usuđuje da izađe iz standarda, pa nemojte očekivati novog Tonija Slaja ili Grafina. Ovo je klasičan tip benda koji ne očekuje previše od svoje karijere, već svira iz čistog zadovoljstva. Potpuno nepretenciozno, ali i zarazno. Pogotovo za debi album.

Da ne dužim dalje, za ljubitelje kalifornijskog panka ovo je izuzetno preporučljivo, dok povremeni konzumenti mogu da bace pogled na par pesama i vide da li im je to dovoljno da ih zainteresuje.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime