Implants – From Chaos To Order

34

Ovaj bend se samo tehnički može nazvati novim, jer su muzikanti sa prilično dobrim pedigreom. Ali, da krenem od početka. Prošle godine, negde u ovo vreme, sasvim slučajno sam nabasao na njihov demo snimak. Tri pesme, klasična kalifornijska melodija. Sto posto sam bio uveren da je ovo nešto što sam propustio iz devedesetih. A naslušao sam se svega i svačega što se tiče kalifornijskog zvuka. Bacim pogled na bend; nije mi poznato ime. Malo prošvrljam netom i provalim da su bend napravili ljudi iz tri vrlo bitna benda: Rob Rejmos iz Strung Out, Džim Blauers iz Pulley i Kris Del i Kris Dejli iz Ten Foot Pole. Ooooookej, sad sam već zainteresovan.

Fast Forward godinu dana kasnije… Demo je imao tri pesme, a album se raširio na dvanaest. Ako ste mislili da je time izgubio na kvalitetu, debelo se varate. Ovo je tako dobar album, da to nije normalno. Naravno, ako vam se smučila melodija, sad već prevrćete očima i gledate me kao ludaka. Ipak, za sve vas kojima je melodija i dalje u srcu, ovo je nostalgičan povratak u devedesete. Uticaji tri gore pomenuta benda su izraženi, svaki na svoj način. Možda Ten Foot Pole malo više od drugih. Ima tih Strunt Out promena ritma, ali sa primetnim izostajanjem bilo kakvih metal solaža i aranžmana. Nabijeni iskustvom, talentom i trenutnom inspiracijom, momci su napravili album koji slušam bukvalno tri meseca već, bez prekida. Da li zbog nedostatka dobre mjuze za ovo leto ili sam prosto zaražen i da mi nema pomoći, nije ni bitno.

El Hefe iz NOFX je nedavno osnovao svoju etiketu i prvo izdanje je upravo ovaj album. Strane recenzije ako pratite sigurno ćete gotovo u svakoj pročitati da je u pitanju skejt pank briljantin, što i nije daleko od istine. Doduše, taj termin skejt pank je za mene oduvek bio malo rogobatan, jer Implants u svojim pesmama nisu tako direktni kao recimo Satanic Surfers na svom debi EP-ju, gde je svaki stih bio oda skejtbordu. Elem, album otvara Life Passes, čini mi se da je i na demu bila prva i sasvim je zasluženo. Odmah hit na prvu loptu, uvuče vas i ako vam se to ne svidi, slobodno ugasite. Vokal je za nijansu povišen nego što bih voleo, ali zato melodije izuvaju. Verujem da im topla klima zaista utiče na psihu. Neki će u ovom momentu podići ruku i reći da je bubanj previše veštački, previše upeglan, previše plastičan. Tu se u potpunosti slažem. Ne znam zbog čega mnogi kalifornijski bendovi ovako prave zvuk svoje ritam sekcije, ali ako ste navikli na to, onda vam neće smetati.

Ramosove solaže su i ovde dominantne, kao i u Strung Out, s tim što je ovde nekako pankerskije sve. Njegov uticaj je najočigledniji u Mutualism, koja odiše tim Strung Out šmekom. Još par bisera koje bi izdvojio su Stuck Around, sa fenomenalnim uvodom i Uveilling, verovatno najkomplikovanijom i najboljom pesmom na albumu. E, ovde su umešani prsti sva tri benda, od sjajnog, super brzog uvoda, preko harmoničnog pevanja i menjanja tempa. Od promašaja izdvojio bih Bleed Within, dosadnu, predvidljivu melodiju u srednjem tempu. Preskočite je i par pesama dalje imate Puppet Regime, genijalnu, super brzu razbijačinu, koja kao da je skinuta iz 1994. i debi albuma Ten Foot Pole. Sjajno!

Da ne dužim previše, jer više nemam šta pametno da kažem. Implants je bend koji svaki ljubitelj melodije već treba da ima u glavi, a ako ste kojim slučajem propustili, eto prilike da čujete nešto novo, a staro. Ostali, kako god hoćete, ništa nećete propustiti ako niste ljubitelj melodije.

Cyber Tracks
www.cyber-tracks.com
www.facebook.com/ImplantsBand

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime