Prijava Registracija

Prijavite se na sajt

Korisničko ime
Šifra *
Zapamti me

Napravite nalog

Polja (*) su obavezna.
Ime
Korisničko ime
Šifra *
Potvrdite šifru *
E-mail *
Potvrdite email *
Captcha *
RELOAD_CAPTCHA

Crveni karton - Ima nade

780
Kreirao/la Oresh
Kreirano 30. 09. 16.
306 voljenih, 289 nevoljenih

Description

Četvrti po redu spot kruševačkih ska pank buntovnika, benda Crveni karton i reditelja Siniše Cvetića  “Ima nade” dolazi baš u pravo vreme, kada, čini se, lokalne i regionalne novine, internet portali i ostali mediji previše promovišu bogate klince Instagrama, samoproklamovane „zvezde“, bahate bogataše i njima slične kreature modernog društva.

Nakon singlova “Buđenje”, “Da pređemo na stvar” i “Devedesete” ovo je četvrta vizuelizovana pesma Kartona sa hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “Buđenje”, objavljenog za beogradsku izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.

Album “Buđenje”: http://www.deezer.com/album/12703478

Pesma, ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva „Ima nade“, govori o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu. Kao i do sada, spot je zadržao underground izgled, „uradi sam“ produkciju, i budžet koji nije premašio par piva, dobru klopu i kvalitetan du(h)van!

Rušenje grada simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji nam je pokucao na vrata pre par decenija, raskomotio se i odomaćio, i izgleda nema nameru da ode, a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac i samozadovoljstvo, hedonizam I megalomanija.

- Karikiranje situacija u kojima se glavni junaci nalaze na početku spota je bilo potrebno, kako bi se naglasilo stanje prosečnog čoveka u društvu, kod nas. Usiljena idila, sa obiljem trećerazrene glume, namenski isforsirane, samo je dočarala ono što je kod nas jedino izvesno, a to je, da je taj mir, nedeljnog popodneva, spokoj kojem težimo, gotovo nemoguć, jer ga prekida baš On ili Oni, a On je džin u odelu, što bi Ameri rekli “the suit”, On koji kontroliše sve, pa tako kontroliše i naš i Vaš život, zaključuju članovi benda.

Nakon izuzetno aktivnog koncertnog leta Crveni karton najavljuje dva svoja “južnjačka” koncerta: 1. 10. 2016 - Klub Od Sumraka Do Svitanja – Vlasotince i 8.10. 2016 - Art Pub Black Fox – Prokuplje.

Back to Top
JoomlaMan