Prijava Registracija

Prijavite se na sajt

Korisničko ime
Šifra *
Zapamti me

Napravite nalog

Polja (*) su obavezna.
Ime
Korisničko ime
Šifra *
Potvrdite šifru *
E-mail *
Potvrdite email *
Captcha *
RELOAD_CAPTCHA

The Approved sviraju u Svilajncu

Invazija evropskih DIY rokenrol bendova na Svilajnac, se nastavlja i u ovoj godini. Posle svojih projekata Rokenrolom do Kulture 2015 i Novi Talas Novi Udar 2016, udruženje građana Rođen negde dole sa ponosom predstavlja svoj treći po redu projekat koji je pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac i zove se Igra šarma uz ritam bluza.

Kao i do sada u toku trajanja ovog projekta građanima Svilajnca biće ponuđen raznolik kulturni program tokom cele 2017 godine. Prvo dešavanje koje je na udaru je koncert garažnog pab rok - bluz benda The Approved iz grada Midlsboroa u Velikoj Britaniji. U okviru njihove evropske turneje, koja će obuhvatati i države sa teritorije bivše Jugoslavije (Slovenija i Hrvatska), ovaj duo u Svilajncu svira u nedelju, 16. jula sa početkom od 20 sati, a mesto dešavanja je Lobi bar. Njihova predgrupa biće lokalni rok bend Cripples, Bastards and Broken Things. Ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara).

Legendarni britanski andergraund muzičar iz oblasti Severni Jokšir, Timoti Oksnard i njegov bubnjar Daren Mur sa braćom Bel (Avalanche party) su prošle godine posetili naše krajeve sa supergrupom The Magick Godmothers i održali nezaboravan koncert u Svilajncu. Pored Svilajnca svirali su i u Beogradu a za njihov koncert u srpskoj prestonici, domaći kritičari i publika su ga proglasili za jedan od najboljih nastupa koji su priredili neki strani andergraund muzičari od ukudanja sankcija našoj zemlji. Udruženje Rođen negde dole i ovog puta poziva sve talentovane i kreativne ljude, ali i ljubitelje kulture i umetnosti da nam se pridruže i podele sa nama svoje ideje sve sa ciljem da se unapredi kulturna ponuda na teritoriji Opštine Svilajnac.

The Approved za sebe kažu da prave muziku koju opisuju kao kad bi Black Sabbath svirao bluz, obložen psihodelijom. Ima samo dva muzičara u bendu, ali zvuče kao da ih je četvorica. Njihov težak, ali melodičan zvuk podseća na mnoge žanrove, ali ono sto oni stvaraju je potpuno novi kvalitet, nesto snažno i nešto što se kreće u svom pravcu. Bend je formiran posle raspada Timovog benda The High Plane Drifters, garažnog pub rok – bluz dua čija muzika je korišćena u TV serijama kao sto su Breaking Bad, CSI Miami, Shameless (US Version) i Sons of Anarchy. Takođe, svirali su i išli na turneje sa mnogim američkim andergraund veličinama poput Soledad Brothers, The Immortal Lee County Killers, The Black Diamond Heavies, James Leg, Bob Log III i mnogim drugim. Njihov živi nastup je očaravajući i ima direktan i snažan uticaj kakav samo nekolicina bendova mogu da postignu i to sa mnogo brojnijim sastavom. Ovaj bend je legendaran u njihovoj oblasti na severo-istoku Engleske (Severni Jokšir), a sada je pravo vreme da ih vidi i čuje ostatak sveta!

Bend Cripples, Bastards, and Broken Things čine momci koji su se nakon male pauze ponovo vratili muzici. Basista i vokal benda, Stefan Milošević zajedno po povratku u Svilajnac sa lead gitarom Goranom počinje ponovo da se bavi muzikom. Na drugoj gitari nalazi se Miloš Mihac, član benda sa najvećim iskustvom i veliki ljubitelj Rock n Rolla. Za bubnjevima je Miloš Matić, zaljubljenih u progresiv metal. Bend Cripples, Bastards, and Broken Things osnovan je naproleće 2017. godine i bavi se Hard Rock obradama bendova kao što su Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath i sl.

JoomlaMan