Mamurlook – Novo

49

Bilo kako bilo, moram priznati da me godine nemilosrdno gaze. Naslušan svega i svačega, odgledao sve i svašta, gotovo da sam bio ubeđen da sam popio svu pamet ovog sveta kada sam na keca pre nekoliko momenata rekao kolegi da Rocky Balboa živi u stritištu Filadelfije, gde su svi iz kancelarije brzopotezno pohrlili na Wiki. Još da sam malo mudriji, pa da sam dao par miliona dinara na kocku, sada bih bio par mića teži.

I takva pametnica kakva sam, do Branjinog poziva za gažu na svadbi, nisam čuo za Mamurlook. Zar je to moguće?!? (Ovde sad treba da stoji neki programerski kôd za loop, koji vas vraća na moju prvu rečenicu). Sve je objašnjeno. Nema više zajebancije.

Nema zezanja ni sa ovim mlađanim novosadistima! U neku ruku, grešnik svojih kletvi počinjem da verujem da sam ja ukleo ovaj pravac kada sam rekao da je Madness skupina „bugarskih biznismena“, otaljala svirku na prošlogodišnjem „Izlazu“ na Petrovaradinu. No, na svu sreću samo je stajling kod Mamurlooka donekle šablonski, dok je sama svirka koliko toliko svojstvenija.

Enormna satirična poezija je glavno oružje ovih mladunaca, kao i svih novosadskih „laboratorija zvuka“. Meni je to termin za ska koji se svira u nas; a s obzirom da se ska svira samo i SAMO u Novom Sadu, onda je termin vrlo prikladan. Proces je izuzetak koji je van konkurencije i podeliću s njima epitet koji smo mi zaradili od jedne dugogodišnje slušateljice: „oni su industrija“. Ko je rekao Samostalni Referenti?!?! Marko i ja jesmo drugari i poslovni prijatelji, ali meni taj bend ne zaslužuje toliku famu. Zato se ograđujem i libim da komentarišem Referente.

Dakle, dosta to sve podseća literalno na ZBL, pa i dikcija, ali zar ne podsećamo svi na nešto?!?! Najviše podsećamo na kromanjonce, sad ovako debeli i masni 😉 Mamurluk je svež i još uvek neiskvaren. Veo slave ih nije dotakao, a nadam se da će početi da se odrolava nakon recenzije i vašeg pohrlivanja da nabavite snimak. Kad smo kod pevanja, ufff… Duća ne falšira, ali bi svakako morao da se pobrine za raspodelu reči na slogove, jer ima baš krucijalnih ispada 🙁 Znam da će „tata“ Marko sada da crkne od muke kada budem rekao da se na basu mora opasno poraditi u smislu zvuka, jer njegovu virtuoznost nikako ne dovodim u pitanje. U neku ruku, dajem povoda ostalima da me mrze, jer će ih sada bata-Mare obasipati komentarima „jesam vam rekao da mora bas bolje da se čuje“ 😉 Gitaristi su u ska muzici sve bolji i bolji. Provuku neku svoju žicu, tako da i Adam opliće samo tako, ali se opasno mora poraditi na clean gitarama. Dista i nema mnogo, pa ga i ne komentarišem. Po mom izboru najbolju pesmu sam vam stavio u playlist, a to je surovo realna „GSP“. Najslabiji momenat je veoma impresivan i veliki u fizičkom smislu, ali u pesmi i ne tako dobar. Šta hoću reći, GLUMČINA jeste bio, ali pesma nije baš tako slavno prošla kod mene 🙁 „Taško Načić“ je samo jedan pokušaj da se isprate legendarne scene iz filmova, ali… meni jako slabo 🙁

Čitam ovo i kažem sebi, „šta si bre navro“!? Vidim da sam ih malo i nagazio, ali istina je malo drugačija. Iskreno rečeno, ono što sam i njima na svirci rekao, volim da se pripremim za koncert, pa tako pustim po koju pesmu kako ne bih poklekao pred slučajem iznenađenja. Jednom preslušao i ja već na svirci vrtim stihove na usnama. To je bre nešto! Lake note i tekstovi su glavni projektili, koji uz fenomenalno živo izvođenje ne sme nikog normalnog ostaviti ravnodušnim. Ostavljaju bez daha! Ups.. ovaj komentar je za duvačku sekciju…

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime