Most Precious Blood – Do Not Resuscitate

41

Ako volite hardcore punk sa metal uticajima, ovo ima da vam legne savršeno. Nema zajebavanja, foliranja i slično: hardcore u svom savršenom obliku.

Još od svojih početaka u legendarnom njujorškom bendu Indecision, Džastin Brenan i Rejčel Rozen su se svojski trudili da probiju metal barijere u okviru hardcore/punk žanra. Da li je ovo poslednji uzdah benda Most Precios Blood, ako je sudeći po nazivu albuma, to ćemo tek videli. Možda je ovo preko potrebna transfuzija krvi čuvenoj njujorškoj školi, koja je u decenijama iza nas iznedrila toliko dobrih bendova.

Most Precious Blood se nisu promenili ni za pedalj. Zadržali su jak, žestok, napumpan zvuk stare škole sa poprilično punk i metal uticaja sa svih strana. Već na prvoj pesmi su pokazali zbog čega je toliko ljudi sa nestrpljenjem čekalo ovo izdanje. A Danger To Myself and Others je savršena pesma za kraj radnog dana kada ste popizdeli na šefa, kretene u firmi, državu i svaku glupost koja vam stresni nivo diže do usijanja. Lepo izbacite sve negativno iz sebe, izderete se i mirna Bačka. Ono što je bitno je da intenzitet žestine ne opada ni sa drugom, trećem, četvrtom pesmom. Album roštilja do kraja, ruši sve pred sobom i pokazuje da novi, možemo slobodno reći modni trendovi u modernom hardkoru, apsolutno ne treba da drže primat. Shut The Fuck Up, Jailbreak je apsolutni primer sirovog talenta koji retko koji bend današnjice poseduje.

Još jedan sjajan aspekat ovog albuma je moćna ritam sekcija. Svaka pesma je zasebna celina, ali su prelazi među njima tako suptilni, da nimalo ne gube energiju. Bend je rešio da cepa svo vreme, a vama ne da ni sekund prilike da predahnete. Jedini moment opuštanja je akustična Of Shattered Ants That Swarm Together koja nudi zanimljiv pogled u neki novi Most Precious Blood. Kratak odmor pred kraja albuma i onda još dve rušilačke pesme.

Kada se album presluša nekoliko puta, dolazi se do zaključka da postoje dva dela albuma. U prvom delu je onaj žestoki, bez pardona NY/HC, i te pesme savršeno leže jedna na drugu. Onda negde od polovine albuma kreću malo inovativnije i agresivnije pesme, možda su one pokazatelj u kom pravcu će bend krenuti, ako uopšte bude nastavio da radi.

Lično sam zadovoljan što se ovaj album uopšte pojavilo, jer biser hardkor žanra kakav je ovaj, ne prati trendove i godine. Vanvremensko izdanje koje će se svideti svim ljudima pravog žestokog hardkora koji ne trpi zajebavanja. Apsolutna preporuka!

Bullet Tooth Records
www.bullettooth.com
www.myspace.com/mostpreciousblood

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime