Muerto Rico – Demo

50

Muerto Rico je beogradski post-hardcore/screamo bend koji je privukao pažnju još pre nego što je pre par dana odsvirao svoj prvi koncert. Oformili su se u maju ove godine i ekipu čine trojica momaka, Kosta, Filip i Stefan, koji nisu nepoznati široj publici, jer su svoj muzički zanat pekli u bendovima Young Husbands i Technicolor Lies. Na demu se nalaze samo tri pesme, ali su sasvim dovoljne da se stekne utisak o velikom talentu i prilično zanimljivim aranžmanskim rešenjima.

Demo je snimljen u julu u studiju Orange i produkcijski je dovoljno prljav, u skladu sa haotičnom muzikom, da se savršeno uklopi. Bend je inspirisan bendovima sličnog usmerenja, a momci izdvajaju Birds In Row, Touche Amore i Comadre kao glavne uzore. Žanr benda nije jednostavno odrediti, ali dominira hardcore punk, sa dovoljnom dozom melodije, screamo vokala i melanholične atmosfere.

Ritam se često menja, od brzih deonica, do prilično sporih, u kojima melanholija i depresivnost dolaze do izražaja. Gitare su jasne, ali ipak u pozadini, i one diktiraju melodiju. Bas je totalno prljav, što mi se jako dopalo. Gotovo da čujete prangijanje po žicama. Činele su svima velik problem, ili moje uši nisu naviknute na takav zvuk, pa je i ovde snimljeno uz dosta prštanja i mutnine.

Bend je ostavio jako dobar prvi utisak. Najavljuju da će do kraja godine ući u studio gde bi ovog puta snimili pet pesama u vidu prvog EP izdanja. Ja nestrpljenjem očekujem da vidim napredak za tih pola godine. To tada, preslušajte bend i širite dalje, momci to zaslužuju.

https://www.facebook.com/pages/Muerto-Rico/481999395268977
https://muertorico.bandcamp.com/releases

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime