Nations Afire – The Ghosts We Will Become

45

Šta koji *rac sad opet nešto novo, kao da će koji *rac nešto novo izmisliti, za koji *rac…. Tako bi Dača iz Nadimača počeo recenziju albuma prvenca za Nation Afire. Jeste prvenac, ali EP iz 2009. je poprilično dobro opisao pravac na autoputu kojim će nas ova skupina provozati. Takođe i prva dva spota, mnogo pre albuma izađoše, te je kurs potpuno transparentan. Na zadnjem sedištu su basista Ignitea i ex-bubnjar Death By Stereo (mmmm…), na suvozačevo mesto ex-džitrista Rise Against/ Reach The Sky (mmm…mmmm…) i vozač (do malo pre sam mislio da je potpuni anonimus), opet Ignite (jedan od gitarista)! Fala *rcu da se odlepiše malo od bil-de Zoltana.

Sad glupo je da prave bend sličan onom u kojima su svirali/sviraju, pa ovo što ovde imamo je mešavina svega toga, ali nema hc-a 🙁 Samo pjevušenje i nikako urlanje. Najsličnije je bogatim RA aranžmanima, ali ima i Foo Fighters akustare. Mislio sam da je ovo premekano za moj ukus surove face mrkog pogleda, namrštenih bogatih nepočupanih obrva i gibanicom omašćenog brka. Međutim, ima tu hita. Pogotovo naslovna, pa možda i kenjkava I Am An Army, In Absentia, Wolves i favorit Occams Razor. Sveži rifovi, a opet ne tako pretenciozni. Recimo AFI-jevska Break Your Fall. Ma skoro da nema loše pesme. Recimo The Legacy We Leave. Po meni jedina mana benda su tekstovi (drž’ da nabijem, pa to je glavno). To za njihovo iskustvo i uzrast mora mnogo punkerskije. Recimo i najslabija pesma The Concussionist je potpuni prepev epizode House M.D. (Šta bi radila, kad bih ti se zabo autom u kuću…)… meni smešno. Kažem, sve sem teksta je recept kako se pravi punk/rock harmonija. Čak me jedan stih „how could I be free again“, na način na koji je otpevan podsetio strahovito na Evergrey i tu se sva sličnost rasula poput zrelog maslačka na vetru.

Svakako veoma kvalitetan album. Traži da se sluša i sluša. Promukli Nikov glas je sasvim dobro legao, ali mora malo i da zaurla. Kada bih bio onaj nadrkani gibaničar, rekao bih da je Kolibri nedostižna stanica za ovakvog antitalenta. Međutim, očekujem boljitak. Rise, rise, this is your wake up call… pa nek primene to na sebi i biće hiper-mega-sega-bend, a ne hipstersko smeće za debilne pop-punkere kako bi rekao onaj dasa na komentaru za naš spot 😉 Pošto nema šta puno da se komentariše, nabasajte negde na dwnld lnk i dajte mu šansku.

Moja preporuka za ovu jesen.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime