Kao jedni od onih koji su se pojavili vreme takozvanog novog talasa američkog hevi metala, Unearth su već dugovečniji od velikog broja bendova iz tog perioda. Za malo više od godinu dana već su se raspali Chimaira, Shadows Fall, Bleeding Through i God Forbid. Uprkos sopstvenim usponima i padovima, frontmen benda Uneath je odlučan da nastavi putovanje.

Pogledajte neke od bendova iz osamdesetih i devedesetih poput Antrax ili Exodus. Odavno su prešišali svoj zenit i momenat slave, ali se stalno vraćaju. Uzmite Testament, meni jedan od omiljenih bendova. Odavno su propali, ali njihove pesme nisu, pa zato i danas nemaju problem da rasprodaju koncerte. Vraćaju se veći nego ikad. Čudno je što moraš da se voziš na rolerkosteru, ako misliš da opstaneš i da se ljudi interesuju za tebe. Sve je to zbog trendova. Mi nikad nismo pratili trendove, već smo pisali pesme koje smo želeli da pišemo. Već smo 13 godina na ovom rolerkosteru, ali je to izgleda bilo dovoljno da se zadržimo. Mislim da bendovi koji ne podlegnu pritiscima, već da rade stvari na svoj način će požnjeti slavu u nekom dužem perodu. Naša namera svo vreme je bila da nam uzori budu Hatebreed, Cannibal Corpse i Slayer, iako su oni na mnogo većem nivou. Želeli smo da idemo napred i da bend napreduje koliko god može. Ne želimo da se stvari završimo i daćemo sve od sebe dok budemo mogli. Uvek ćemo ići na turneju i izdavati albume, poput svih onih bendova koji su bez obzira na uspone i padove uvek bili na turnejama i držali se koliko mogu.

Kada je priupitan u vezi novog albuma Unearth Watchers of the Rule (izlazi 24. oktobra), Filips ga je opisao ga mnogo agresivniji i suroviji, a ujedno i haotičniji u odnosu na prethodna izdanja.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime