Sheer Terror – Standing Up For Falling Down

45

Ovome sam se najmanje nadao. Prošlo je 18 godina od poslednjeg „pravog“ albuma njujorških legendi Sheer Terror pod nazivom Love Songs For The Unloved. Baš se potrefilo da sam ovih dana, slušajući stare albume, ponovo pustio taj i setio se koliko sam ih ranije slušao. Strim novog albuma je tu već desetak dana, a moji utisci se još uvek nisu potpuno slegli. Ipak, dovoljno sam bistar da sročim par reči.

Rekao sam da je prošlo 18 godina i već vidim neke pacijente među vama koji dižu ruku i kažu da je bilo izdanja i posle toga, ali ako vi smatrate par live i EP izdanja albumima, onda okej. Ali da se razumemo, ovo je prvo regularno studijsko ostvarenje posle skoro dve decenije i sama ta činjenica je dovoljna da se upale alarmi i da sva moguća pažnja. Čekanje je gotovo, čekanje je vredelo!

Standing Up For Falling Down je jebeno dobar album. Pogotovo u svetlu sranja koja sam slušao u poslednje vreme i za koja nisam imao živaca da trošim vreme i reči da recenziram. Ako su prethodne dve-tri godine na američkoj sceni definitivno pripale bostonskoj punk i hardcore sceni, 2014. polako postaje godina trijumfalnog povratka njujorškog hardkora. Madball su izdali fantastičan album, a evo vraćaju se i Sheer Terror sa izdanjem koje će sasvim sigurno biti glavni kandidat za album godine.

Pol Berer ni posle toliko godina nije izgubio osećaj da napiše dobar tekst. Sto posto je ovo i dalje Sheer Terror, brzi i jebitačni NYHC uz ogromnu količinu streetrock / Oi! fazona, razbacanih po čitavom albumu. Album počinje u hardcore maniru sa Heartburn In G, nastavlja na Weird, Jealous And Fat, Love You Like A Leper i Cigarettes & Farts, prelazi na oi!/street punk u Boots, Braces & Alimony, Did You Just Meet Me? i Singalongstupid, dok je sve to presečeno u sredini sa čudnom, i verovatno najslabijom Coffe, 5 Sugars.

Neverovatni vokal je i dalje zaštitni znak. Cinični, uvrnuti tekstovi nisu ništa novo i ako ste ih ranije kapirali, onda je i novi album za obavezno slušanje. U suštini, svi njihovi raniji fanovi ovo da preslušaju pod obavezno, mada bi i fanovi njujorškog hardkora, kao i oi!, street panka mogli slobodno da overe. Sheer Terror koji posle 30 godina postojanja ovako i dalje zvuči, aktuelno, ali sa starim šarmom, je definitivno na mojoj listi bendova čiji su albumi obeležili ovu godinu.

Reaper Records
http://reaperrecords.bigcartel.com/
https://www.facebook.com/sheerterror

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime