Sick Of It All – Based On A True Story

53

Očigledno je ova godina namenjena oldtajmerima poput Hitmana i SOIA, mojim favoritima za nosioce nominacija na takmičenju za rokenrol dinosauruse. Pristrasnost sam sačuvao za Hitman, dok SOIA pretenduje da podlegne oštrici mojih komentara.

Šalu na stranu, prvi komentar je poleteo: Dobro je da i pored sve tehnologije i još grđeg zahvata c/p, još uvek postoje bendovi koje prepoznaš po prvom trzaju na gitari. Jeste ih malo, ali evo jednog.

Šta pametno reći o istoriji jednog od rodonačelnika žanra, a da to već ne znate, te vaše neznanje možete pobediti listanjem wikija ili oficijalne strane benda?! Pa recimo da je mišljenje većine da kvalitet nije kontinuiran i od albuma do albuma zavisi s kakvom pažnjom ćete ih slušati. Poneki može da trese dok mesite kiflice sa sirom, a drugi već tera na stage dive imaginarne bine, odnosno surogata, njegovo veličanstvo, regal dajv.

Znam samo da sam se zalepio za prošli Death to Tyrants. Zadovoljstvo sam upražnjavao više meseci, što se u današnje vreme masprodukcije, meri fanatičkim miljama. No, da ne dužim, „zasnovano na istinitoj priči“ obiluje materijalom, što je za jedan hardcore bend, koji koketira sa samim sobom, previše. Dakle, sve što ima da se odsvira u hardcoru, oni su već odsvirali, tako da nema zaraznog rifa ili tome slično. Otvaranje albuma je prošlo odlično, onda ide malo smaranja, i onda druga polovina albuma malo bolja. Čak šta više, jedva čekam da prođe prva. Slengom nas oldtajmera, slušam samo „B stranu“ ;-). Ponekad totalno predvidivi aranžmani, ponekad poželim da sam na Built To Last, ponekad na Scratch the Surface… Otuda i moje pitanje: „Zašto mislite da ćete ovde naći nešto drugo i novo, kao što sam ja naseo“?.

Spot za Death or Jail ima par fazona, ali i dalje ne razumem da li je moralo toliko jeftino da se uradi. Ne kažem da treba da izgleda kao Slipknot, već postprodukcija spota nije valjano odrađena. Šteta 🙁

Ja se trujem svakodnevno i ovim albumom, te iskrenim poštovaocima ovog benda neće teško pasti, ali za neke nove naraštaje, ne preporučujem.

Century Media Records
www.centurymedia.com
www.myspace.com/sickofitallny

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime