SLED – A Better You

201

Bird Attack Records je etiketa koja izdaje uglavnom muziku po mom ukusu. SLED je bend koji je poznat po velikom broju svirki što po malim klubovima, što po festivalima, ali na moje veliko iznenađenje nisu do sada imali pravi pravcati studijski album. Konačno su ga izbacili i meni je jasno zašto su mnogi jedva čekali da nešto snime. Ekipu SLED čine muzikanti koji su znanje pekli u gomili poznatih bendova, a izdvojiću samo Guttermouth, Whole Wheat Bread i This Is A Standoff. Iskustvo se vidi na svakom rifu, pa slobodno možete da zaboravite na sve muke sa kojima se susreću debi izdanja.

Inače, ovaj bend se prvo zvao Pinhole Down i gazda etikete Bird Attack Records Geret Votford je ujedno i gitarista. Otud ekspresno izdanje za ovu renomiranu izdavačku kuću. Ako ste očekivali čistokrvno skejt pank izdanje, onda ste zajebali. Ovi muzikanti su previše iskusni da bi se sveli na jednostavnu formulu. Ono što su oni izmiksali je prilično neuobičajeno, jer su dodali malo stoner rocka, koji savršeno zvuči u sporijim delovima. Doduše, oni nisu toliko česti, ali… A Better You je našao mesto u eksperimentalnoj sredini. Za one koji obožavaju melodični pank, album donosi sve ono što volite, gomilu višeslojnih gitara, pevljive refrene, zarazne melodije, galopirajuće bubnjeve i fantastičan vokal. Ali, tu su i neočekivani groove momenti, ubačeni tu i tamo i na prilično neuobičajena mesta.

Tehnički ovo je izvrsno odsvirano. Produkcija je na nivou albuma sa početka milenijuma, s tim što je plastičan bubanj jedva primetan. Gitare su možda mogle da budu malo još izraženije. Producent izdanja je Deril Foneger, koji nije nepoznat široj publici jer je radio sa Evergreen Terrace, Red Jumpsuit Apparatus, kao i na zadnjem Guttermouth albumu.

Da li je album monoton? Ima par momenata kad pomislim da su nešto mogli da izbace, neke stvari se ponavljaju. Srećom tih momenata ima samo nekoliko. Ako bih tražio pravu zamerku to su povremene strofe koje zvuče mlako spram neverovatno zaraznih refrena, koji čine najjaču kariku na albumu. S obzirom da jeste prvi album, možda se momci još uvek traže u zvuku. Neke od pesama su mogle bolje da se ispeglaju, negde se nešto skrati, negde doda… Malo nedostaje da zaista bude odličan album.

Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim melodičnim albumom, evo zanimljivog izdanja za praznične dane.

Bird Attack Records
https://birdattackrecords.bandcamp.com/

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime