Letnja lista je obično period kada se očekuje manji broj vaših glasova, a period od čitava dva meseca nije previše pomogao da se preskoči neki prosek, ali i nekih dvestotinjak glasova je sasvim dovoljno da se proglasi pobednik. Inače, pobednik je beogradski eksperimentalni, uglavnom instrumentalni, punk/noise / post-punk bend Sveta Pseta, koji je odneo preko 50% glasova sa pesmom Šake pune sena, džepovi puni slame, koja se inače nalazi na sjajnom albumu Koliko samo tajni.

Bend je zvanično formiran 2017. godine. Pre toga muzičari su se poznavali godinama i svirali u različitim bendovima, sve dok nisu udružili snage i osnovali bend Wrong Way Kids. U tom periodu započeli su novi projekat (bend) koji nije dugo trajao. Nakon dužeg perioda odlučili su da se okušaju ponovo i tada su zvanično osnovali bend i osveštali ga imenom sv. Pseta.

Ova pesma se seli na godišnju listu, a tamo su već Deca apokalipse, Nemesis, All Except One, Progres, Drink or Die i Incomplete. Baci pogled na pobedničku pesmu (i čitav album!), i pogledaj kako je teklo glasanje.

Jorgovani – Nemoj po kosi – 5 glasova
Nikom ništa – Brže od straha – 5 glasova
LUR – U mreži – 53 glasa
Riverroth – Horned Skull Cult – 0 glasova
Skupljeni na brzinu – Ti možeš sve
First Flame – Waiting – 0 glasova
Tu ima zvuka – Ustani deda – 12 glasova
U zmajevom gnezdu – Luzer – 8 glasova
Become As One – For The Lost – 21 glas
Quasarborn – Escape into Reality – 2 glasa
Sv. Pseta – Šake pune sena, džepovi puni slame – 93 glasa
Žuta minuta – Tregeri – 12 glasova

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime