Tea Break – Live @ Bulevar Umetnosti

45

Dobar dan! Doviđenja!… naravoučenije je witza sa pripadnikom romske nacionalnosti i robotom u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Tako i ovde. „Dobar dan Srbijo, mi smo TB“. Srbija: „Laku noć“. Famozno neshvaćeni bend iz prestonice, te iste drage nam domovine gotovo da ne zvuči kao sa ovih prostora i to je očigledno distancer za rovarenje po domaćim klubovima naširoko.

Svejedno, poznat mi je sindrom borbe s vetrenjačama, velike želje za opstankom u svetu iskrivljenih ogledala, pa je prosto mecena David Lynch „Fire Walk With Me“ savršeno legao za slikovit opis ovog stanja. Ipak se upornost i strpljivost isplati. Nešto manje od godinu dana je ovaj live snimak čekao MTV premijeru. Ništa strašno ako merimo aršinima zlatnog doba rokenrola, ali u današnje vreme mereno vasionskim brzinama, ipak predugo.

Živi snimak je u današnje vreme autohtona sorta koja u našim krajevima jedva da obitava, a da nije homemade bootleg youtube clip. Divnog li nam srpskoga jezika 🙂 No, za recenziju benda kome se ne-pevanje-na-maternjem-jeziku poprilično zamera, je vrlo legitimno. Što se izbora pesama tiče, nije baš da sam impresioniran, ali opet, promocija trenutno poslednjeg izdanja je u nekoj finalnoj fazi, pa su ovim izdanjem zaokružili priču i nadam se stavili tačku. Ovo kažem iz razloga što je očigledno neko nezadovoljstvo pesmama, odnosno hitovima koji su nastajali u vreme manjka tehnologije, muzičkog iskustva, i prepevane su na albumu „Second Hand Hero“. Sva sreća pa taj album začudo zvuči kompaktno i epitet reciklaže se ne može prilepiti. A i „The Sign“ je na živom izvođenju dobila ko zna koji po redu aranžman 🙂

Ups… odmakla recenzija, a ja nisam pomenuo da je ovo pravi šveCki akcioni; double pleasure! I za oči i za uši. Video je fantastičan balans i zadatak za sve kvazi-umjetničke žanrove koji se popularizuju u regionu kao vr’ brate. Moj zadatak jeste da krenem da iznosim prljav veš. Jednostavno, bio bih zlotvor ako bih zamerao na nekim detaljima, jer celokupan doživljaj je impresivan. Sva mrsomuđenja od strane moje malenkosti bi bila suvišna i vrlo zlonamerna.

Pohrlite na MTV sajt i skidajte, jer kao i uvek vrlo je pristupačno – besplatno! Živi nam bili i EP što pre snimili/objavili!!!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime