Tetrapank – Radi reda

85

Ono što ja znam je da je Tetrapank novosadska skupina, čiji pevač vizuelno neodoljivo podseća na Joey Ramonea, međutim, sve ostalo je evoluitativno mnogo naprednije od upgradeovanog garažnog zvuka Ramonesa. Zvuk na maksi singlu „Jeftina zabava“ obilovao je raskošnošću, odnosno aranžmani su bili inventivni i katalogizovali su ih na polici pri vrhu, gde se nalaze bendovi koji znaju da prave pesme. Žao mi je što tada ne opalih neku recenziju, svakako bi ih dizao u nebesa.

Ova sličica pred vama je sličica singla, koji prethodi albumu. Kao u dobra stara vremena i prema receptu 🙂 SUPER! Voleo bih da se vratimo u stara vremena kada se znalo šta i kako i gde su se vrednovale prave vrednosti, a ne tapšanje po ramenu. Jeste, ova rečenica nema mnogo veze sa Tetrapankom, ali moram da se jadam. Tome valjda recenzije i služe. Dakle, bend je pustio u etar dvije pjesmice. Prva se zove „Molimo stanite u red“, a druga „Kakav je to način“. Pročitavši prvo tekstove, elokventnost autora je prvo s čim se susrećete. Srdžba koju ispaljuje u stihovima je ogromna i možda ne baš muzički pedantno, ali literarno svakako bogato i nabijeno emocijom.

Moj veliki greh je što ovaj bend nikada nisam gledao uživo, ali ako me pitate, nisam ni imao priliku. Verovatno odlično cepaju live, ali nikad se ne zna. Danas svi dobro zvuče na snimku. Crtačke sposobnosti današnjih sound engineera su ravne Leonardu iz Vinče. Priznaću da me prva pesma nije ni takla. Brza punkerčina-rokačina, ali zato me je druga dobila. I ona je brza. Bez obzira što bih ja drugačije rešio bubanj u toj pesmi, malo mi je monoton, ali pesma kao takva je odlična! Ne može se puno zameriti. Bubanj mi je malo previše sirov. To je zamerka, a ostalo mogu samo da hvalim. Još mogu reći da sam otkrio da ja volim SUS. Dok sam slušao „Kakav je to način“ neprestano sam čuo Terzu na bubnjevima. Idiotski, znam, ali ovu pesmu bi SUS platio suvim zlatom da je ima u repertoaru.

Jedva čekam album i neki živi nastup! Preporučujem!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime