The Aquabats! – Hi-Five Soup!

49

Jedan od najotkačenijih bendova koje znam se vraćaju posle sušnih šest godina u kojima su proveli tako što su se zajebavali na televiziji. Uglavnom. Doduše, većina članova benda su postali i roditelji u međuvremenu, pa se njihova pozitivno-kretenska vizija ska-panka, pomešanog sa svim živim žanrovima, sada savršeno uklopila sa povremenim dečijim temama.

Mnogi su ih trpali u razne muzičke podžanrove, zbunjeni da li da ih nazovu genijalcima ili prosto kretenima željnim pažnje. Suština je da ovaj bend verovatno i baš zabole šta drugi misle. Oni su štreberi, nju vejveri, pankeri, ska klinci, ali u duši deca, i to je na ovom albumu najočiglednijie. Najsmešnije je što ja kao pišem ozbiljnu recenziju za ovakav bend.

Zabavni miks pop-panka, ska i dečijih pesama će uveseliti sve one kojima je pun kurac odvratne svakodnevnice. Nju-vejv uticaji su i dalje jedni od najjačih, a masovna upotrebna zaraznih melodija na klavijaturama su glavna karakterna crta The Aquabats. Nebulozni tekstovi su mnogima kamen spoticanja da ukapiraju ovaj bend, ali ja sam se iskreno valjao od smeha. The Shark Figher recimo govori o čoveku koji mora da pokaže svoju hrabrost boreći se protiv ajkula koji su oteli njegovu ljubav. Kažem, totalno nebulozno i krajnje zabavno.

Ima ovde i hip-hop uticaja i da ne veruje, ja sam sve to zgotivio. Mora da je ovaj odvratno hladan i buđav ponedeljak krivac da mi se sve sviđa, što mi se inače ne sviđa. Verujem da je ovaj bend urnebesan uživo. Mlađi roditelji koji žele svoje mlađe naraštaje da navuku na pank i ska mogu slobodno da razmisle o ovo albumu kao dobrom soundtracku za zanimljivo subotnje prepodne. Preporuka ide i svima onima koji se još uvek osećaju kao deca, a to možda ne smeju svakom da priznaju. Ostali koji se lože da su ozbiljni i zreli mogu slobodno da zaobiđu, jer je virus mladosti i dečije zajebancije za njih nepoznanica.

Fearless Records
www.fearlessrecords.com
www.myspace.com/theaquabats

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime