The Paramedic – Diary Of My Demons

44

Ponekad je dovoljno da baciš pogled na promo sliku benda i shvatiš da li su sranje ili ne. The Paramedic su me psihički i fizički mučili nekoliko nedelja, ostavljajući u nedoumici da li je moguće da ovo slušam. Uopšte, nisam mogao da verujem da ovo ima publiku, i to prilično veliku. Okej, kapiram da današnje klince sve smara i ih privače nove stvari, ali ovaj novi trend počinje da se širi poput epidemije, da se pitam šta će doći posle ove kataklizme?

Kad god me neko pita šta ovaj bend svira jako je teško odgovoriti. U osnovi ovo je taj mega giga popularni metalcore, ali izmešan sa svim i svačim. Pevač ima italijansko ime i prezime (Majl Lućijano), ima crnačke crte lica, a peva miks Hatebreed u metalcore delovima, a onda preseče sa klasičnim popom tipa Rijana, Keti Peri i slično. Što je najgore, on jedini koliko toliko normalno izgleda u bendu. Ostali imaju neke frizurice, prstenje, nakit, šminku. Lično, sem pevača bih oterao sve iz benda. Prvo na šišanje, jebote lebac.

Taj isti pevač, koji je kao još i jedini normalan, svoje tekstove vidi kao pogled u mračnu dušu, bes, tugu. Očigledno je jadnik morao nešto da izbaci iz sebe, valjda svoje lične demone. Sad oni nas proganjaju, ali koga bole kurac za to. Bolje da prvo pogleda s kim svira i šta svira, pa da posle govori o demonima. Demonima ludila, valjda?

Elektronike ima koliko hoćeš. Produkcija je čista, previše čista i previše je kompjutera korišćeno. Prvo, ‘oće kurac moći da odsviraju ono što je na albumu. Prekidaju gitare non-stop, ispresecane sa pop klavijaturama i taman kad se navikneš da pičkast glas, on onda krene da grokće kao iz bureta. Često se ubacuju efekti na vokale, kao ono kad se zvuk prekida. Previše efekata ima i na bubnjevima. Plastičan zvuk do korice, dok basa praktično da i nema.

Neko je spomenuo Enter Shikari? Da se ne zajebavamo. Nisu ni Enter Shikari operisani od dobrog ukusa, ali imaju par jebačko dobrih pesama. Kod The Paramedic samo čekaš kada će čopor feminiziranih dečkića da izleti i sve sa šljokicama u patikama, ženskim čarapama, i urednim ajlajnerima stejdždajvuju. Očigledno je moderna muzika toliko evoluirala da smo mi matori ostali miljama daleko. Jebeš mi sve ako razumem kako se nekom ovo sviđa. Toliko loših delova, upakovanih na jedno mesto nisam dugo video. Čitava scena ovakvih bendova postoji, pa se nemojte čuditi da bude još ovakvih recenzija. Ali, treba privući mlade naraštaje, inače će GOTS ostati da čita pet ludaka nesvesnih šta se događa napolju.

Bullet Tooth Records
www.bullettooth.com
https://www.facebook.com/theparamedicband

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime