The Rival Mob – Mob Justice

46

Ovaj album mi sto godina stoji u plejeru i nekako uvek preskačem da napišem nešto za njega. The Rival Mob su nova atrakcija poznate etikete Revelation Records. Kad kažem atrakcija, mislim na totalno suludo dizanje buke u vezi jednog albuma. Baciš pogled na amazon ili e-bay i vidiš brdo majica, singlica, svi živi preprodaju, neke cene otišle u nebo. Kažem sebi, mora da postoji neki logičan razlog za toliki publicitet, mada smo često svedoci da su previše eksponirani bendovi ustvari prosečna sranja. Srećom, The Rival Mob nisu takav bend, a njihov poslednji studijski album Mob Justice je jedan od boljih albuma koje sam slušao u poslednje vreme.

Kad ih već nisam gledao uživo, bacio sam pogled na youtube, a tamo live snimaka koliko hoćeš. Uglavnom, odlično zvuče uživo, ne seru o politici, već isključivo cepaju hardcore. A taj hardcore je u tipičnom bostonskom fazonu iz osamdesetih, čime i opravdavaju svoj pedigre, s obzirom da dolaze iz tog grada. Sviđa mi se što se ne foliraju, ne prave se da znaju nešto posebno da sviraju, već jednostavno osećaju kakav im zvuk prija i maksimalno ga eksploatišu. Neki ovo zovu mačo hardkorom, mada je to ipak previše jednostavna odrednica. Okej, verujem da ovim momcima teretana nije strana, ali taj mačo fazon im je taman na ivici da ne budu čobani. A mnogi to pređu i da ne primete. Dakle, hardcore, vrlo agresivan, ima tog bostonskog šmeka, ali naravno i Njujorka. Malo Youth Of Today, muzički naravno, malo Breakdown. E, sad, možda vam ovo što sam napisao zvuči kontradiktorno, ali oni taj mačo Njujork fazon, mešaju sa dosta treš panka, pojave se i solažice, a onda se uzbrza i dobijemo klasičan hardcore iz osamdesetih. Dakle, imaju svoje uticaje, vrlo su agresivni i svima to stavljaju do znanja.

Produkcijski se nisu promenili otkad su potpisali za Revelation. To je i dalje prilično prljava sirova produkcija, tipična za njih. Tekstualno ne znam šta bi posebno rekao. Nema tu neke posebne poetike, sve je prilično jasno i direktno, pa nema šanse da lupate glavu šta je pisac hteo da kažem. Nisam dugo video bend koji nimalo ne skriva mržnju prema svim živima. Lično ne bih voleo da se sretnem sa njima na ulici, eto toliko su im zajebani tekstovi.

The Rival Mob nisu otkrili toplu vodu sa ovim albumom, ali su uspeli da izbace 12 sasvim dobrih pesama svog vrlo agresivnog hardkora koje će prikovati svakog fana danima uz svoj gramofon. Hajp koji doživljavaju nije bezvezan i u ovom slučaju je totalno opravdan. Preslušajte!

Revelation Records
www.revelationrecords.com
https://www.facebook.com/pages/The-Rival-Mob/125665847491738

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime