This Is Your Life – Before We Fade Away

41

Dosta dobrih mladih bendova se pojavilo u poslednje vreme. Još jedan izdanak američke hardcore scene su This Is Your Life i Meka Ričmonda, države Virdžinija. Mesto koje ima solidnu punk rock scenu može da bude ponosno što je izbacilo bend koji je svoj kvalitet potvrdio već na debiju. Momci postoje tek dve godine , a već iza sebe imaju nekoliko demo snimaka, singlicu i EP, a svoj prvi album su izdali za Glass Nails Records, ali i na linku dole ponudili svima da besplatno skinu čitav album.

Ovo je prvenstveno hardcore sa dosta punk rock uticaja. Volim ovakav hardcore, sa dosta gitara i neobičnih melodija koje savršeno balansiraju između harmoničnih i pomerenih, da ne kažem uvrnutih. Zvučna slika je veoma dinamična, na ivici haosa. Frenetične melodije su odlično ubačene u superbrze ritam deonice koje nemilosrdno gura ritam sekcija. Melodija je izraženija kroz instumente nego vokal, koji je blago vrištačkiji za moj ukus. Daleko više screamo od uobičajenog melodičnog hardcore benda, ali opet u granicama u kojima možete sve da ga razumete. Neki pevači vrište, neki se nekontrolisano deru, neki istinski pevaju, a na ovom imamo pomalo od svega toga, s tim što je stil možda najbliži hardkoru od pre petnaestak godina. Bes i strast, bez stega tehnike. Sa druge strane, zvuci instrumenata su proračunati, precizni poput mašina i krajnje melodični. Zvog toga je jako dobro što je vokal prenaglašen i za malčice vrištaviji nego što bih voleo, da bi doneo bendu tu dozu živosti i ljudske nepredvidljivosti.

Rani emocore iz osamdesetih je prilično prisutan duhom na albumu. U pesmi Purgatory sam čuo nešto što me je podsetilo na takav zvuk. Većina pesme je klasičan superbrzi hardcore, sa melodičnim uvodom, ali glavna stvar je sporiji deo pred refren koji kao da je izvučen sa nekog albuma Rites Of Spring. Taj momenat daje kredibilitet suludoj brzini ostatka pesme koja ga okružuje. U Blackout Curtains imamo eksploziju neverovatnih rifova, koji se slažu jedan na drugi, uz izuzetnu kombinaciju sa vokalom čini ovu pesmu verovatno i najboljom na albumu.

Melodični hardcore je tokom godina previše generalizovan. This Is Your Life u potpunosti zaobilaze zlatan period devedesetih i kalifornijiskih bendova sa Epitapha i Fat Wrecka, gradeći temelj na sopstvenom zvuku. Before We Fade Away će svako zadovoljiti svakog ko voli istinski melodičan hardcore punk.

Glass Nails Records

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime