Organizator beogradskog koncerta jednog od najpoznatijih deathcore bendova današnjice bio je, reklo bi se, objektivan, u određivanju cene karata za ovaj događaj. Karte će u pretprodaji koštati 1000RSD, dok će na dan koncerta posetioci morati da izdvoje dodatnih 400RSD, ukupno 1400RSD. Pri tom, broj karata puštenih u prodaju će biti limitiran na 200.

Interesovanje za ovaj koncert iz dana u dan raste, kako se širi vest anderground krugovima da Thy Art Is Murder napokon stiže u Srbiju. Ni manje ni više, već za nešto više od mesec dana. Uz njih će u beogradskom klubu Elektropionir, nastupiti i lokalne snage, Nemesis i valjevski Y.O.X. Karte će u pretprodaji, za sad biti dostupne jedino u legendarnom beogradskom šopu Felix, u TC Sremska, a MTA će se postarati da kako vreme odmiče uvede još kanala pretprodaje. Na kraju, karte će moći da se kupe i na vratima, ako ih ostane, naravno (vidi uvodnik). Fanovi i simpatizeri bendova i ovog zvuka neće štedeti pare da ovaj koncert vide uživo i za njih je samo pitanje je ko će zauzeti bolje mesto ispred stejdža. Nešto manje naložena ekipa će imati taman dovoljno vremena da skonta da ne želi da propusti ovaj spektakl, te da od džeparca ili plate ušteka jednu crvenu. Realno.

Cena karte za ovakve koncerte je na srpskoj alternativnoj sceni oduvek bila tabu tema, ali to više nije opravdano. Dovoljno je ova scena izašla iz medijskog mraka da se demistifikuje troškovnik ozbiljnog benda i dobre organizacije koncerta kakvi su najavljeni za 9. jul. Imati bend košta. Imati bend na turneji, još više. Da, da…S druge strane, srpska, pogotovu beogradska publika lako se navikla na sve benefite modernog doba dostupnosti i tehnološkog razvoja, te ne da očekuje, nego manje ili više prikriveno, zahteva kvalitet. I to MTA ekipa teži da postigne – možda ne produkciju svetskih razmera, ali za ove pare i više nego što je za njih same iole isplativo. Da, organizatori ovakvih koncerata ne zarađuju, već u najbolju ruku, ne gube novac. Niste znali to?

Vidimo se 9. jula!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime