Title Fight – Floral Green

37

Taman kad pomisliš da neki bend ne može više oni te demantuju. Floral Green je album koji je impresivan na svakom koraku, ali opet nije za svačije uši i izaziva totalno oprečna mišljenja među ljudima. Pošto je fanzin privilegija da mogu da pišem totajno subjektivno, ja ću da budem u grupi ljudi kojoj se ovako nešto sviđa. Nakon što je bend napustio klasičnu čukačijsku melodiju sa ranih izdanja, oni su značajno usporili i prešli na neki indie punk zvuk na svom debiju za Side One Dummy Shed, Title Fight iz prošle godine. Promenu zvuka su još više razradili na novom albumu, usput vraćajući nešto od žestine koja im je falila na prethodniku.

Floral Green je uspešan put kojim neki bend treba da ide ako želi da vrati zvuk emo panka sa sredine devedesetih. Uvodna Numb, But I Still Feel počinje sa erupcijom promuklog vokala i zaraznog refrena. Vokal Neda Rasina nikad nije zvučao ubedljivije. Pun samopouzdanja on uspešno komanduje ostatkom benda i svirka kao da klizi čitavim izdanjem. Head In The Ceiling Fan je po meni jedini loš momenat albuma, iako je bend imao dobru nameru, da uspori na sredini, pružajući slušaocu priliku da dođe do daha nakon ubistvenog (za njihove standarde) početka. Uspavljujuća atmosfera i spori ritam su učinili svoje i većina ovu pesmu prosto premota.

Srećom, bend ubacuje u brzinu već u sledećoj Make You Cry, u kojoj vokal vrišti iz sveg glasa, a na sve to se pretapa izuzetna melodija na gitari. Frown je posveta ranim albumima, sa agresivnijim uvodom i refrenom, dok se poslednja nadovezuje na Ceiling Fan, doduše u nekom post-grunge fazonu i sasvim je dobro legla.

Tekstualno ne briljiraju, ali se nisu ni obrukali. Uobičajeni tekstovi nekog američkog benda koji govore o ličnim porazima i osećanju kako stvari izmiču kontroli (Leaf i Numb, But I Still Feel), gubljenju samopouzdanja i sopstvene vrednosti (I never wanted sympathy, just wanted to be something… I just want to be interesting)… Ja generalno nisam neko kome su tekstovi bendova bitna stvar, tako da ovde i ne merim kvalitet albuma kvalitetom tekstova.
Title Fight je jedan od najzanimljivijih novih bendova. Napredak u odnosu na prethodni album je vidljiv, a to je mnogim bendovima misaona imenica. Bend ovim albumom nije napisao novu stranicu punk muzike, već je samo želeo da napravi album sa dobrom muzikom. Što se mene tiče sasvim dovoljno.

Side One Dummy Records
www.sideonedummy.com
www.facebook.com/titlefight

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime