Vision Of Disorder – The Cursed Remain Cursed

48

Još s početka devedesetih, Vision of Disorder je nosio baklju benda koji nije dovoljno cenjen, sa etiketom ni metal, ni pank, ni hardcore. Imali su nesreću da izbace dva odlična albuma za Roadrunner Records u vreme kada se nu-metal poput kuge svuda raširio. Raspali su se već 2002. i ostali u istoriji kao bend koji se pojavio na pravom mestu u pogrešno vreme. Deceniju kasnije mnogo toga se promenilo. Društvene mreže oblikuju ljudima mišljenja, muzička industrija je na veštačkim aparatima, muzičkih žanrova nikad više, a prave kreativnosti nikad manje. Gde se sad tu uklapa VOD?

Već u uvodnoj Loveless bend pokazuje da ima veliku želju da nadoknadi propušteno vreme. Malo me stiltski podsećaju na Lamb Of God, pogotovo u refrenima. U Set To Fail bend uspešno menja ritam i iz surovog treš metal zvuka prelaze u moš krljanje, koje se za divno čudo odlično uklopilo. Pevač Tim Vilijams nije izgubio opštricu. Visok raspon vokala, od melodičnog, klasičnog treš metala, do ivice screamo-a, uz ogromnu podršku neverovatnog gitarskog dueta, čine ovu svirku veoma ozbiljnom, furioznom i nabijenom čistokrvnim metalom. U Hard Times sam čuo malo i Biohazard šmeka, čime je bend verovatno želeo da pokaže da nije zaboravio svoje njujorške korene, čak i posle toliko godina.

U Annihilator bend razara sve pred sobom. Stiltski jako podseća na debi album: agresivan vokal i gruvajuće gitare. Taj groovie zvuk gitare se provlači više-manje čitavim albumom. U Skully Out imamo zanimljivu, gotovo grunge atmosferu na uvodu, u fazonu Alice In Chains, a onda sve eksplodira u žestoke rifove koji me podsećaju na Every Time I Die. Ima ovde svega i svačega, vrlo zrela svirka, koja itekako podseća na devedesete. Ako volite taj fazon, onda ćete sigurno uživati.

Naročito mi je impresivna ritam sekcija. Bubnjar je životinja, kakve čovek pravi samo prelaze! Surov, gotovo kompjuterski precizan. Bas hirurški reže po deonicama. Gitaristi su fenomenalni. Odlično se uklapaju, preklapaju i nadovezuju. Kad na sve to dodate pevača koji sa lakoćom izlazi na kraj sa svim teškim zadacima, dobijamo skladnu i iskustvom nabijenu svirku. Momci, dobrodošli i nadam se da je ovo samo uvodni album u odličnom povratku sjajnog benda.

Candlelight Records
www.candlelightrecords.co.uk
www.facebook.com/VisionOfDisorder

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime