Yuppicide – American Oblivion EP

44

Kada sam pre par dana u najavama na nekim stranim sajtovima video ovo izdanje da izlazi prve nedelje septembra iskreno sam mislio da je u pitanju neko reizdanje ili nešto slično. Bacio sam pogled na kolekciju i pustio par starih albuma koje ponekad preslušam tu i tamo i skapirao da je American Oblivion prvo studijsko izdanje benda u 14 godina! Iskreno, na prvo slušanje prijatno iznenađenje kvalitetom i ujednačenošću pesama. Bend nije izgubio oštricu nimalo.
Bruklinski punk hardcore ludaci su bili aktivni ovog leta i u studiju Night Owl na Menhetnu su snimili šest pesama koji odišu oi! pankom na svakom koraku, ali opet zadržavaju tu dozu dobrog starog hardkora sa pank korenima. vokal je moćan, grmi na sve strane i odmah uliva strahopoštovanje. Već u uvodnoj Too Late shvatate da nema zajebavanja. Brza energična pesma sa dosta horskog pevanja. Sviđa mi se što bend ume da uspori i napravi prekid u određenim momentima, promeni tempo, kasnije ubrza, nimalo ne gubeći ritma. Sve je skladno i na svom mestu. Naslovna pesma American Oblivion je inače originalno napisana za demo iz 1998. koji nikad nije objavljen. Ovde je sasvim dobro upala. Pored standardnih bek vokala, ovde je dosta zastupljena i melodična gitara u pozadini. There’s A Line neodoljivo podseća na engleski oi! punk. Čim je čujete odmah vam na pamet padaju Last Resord, Blitz, Cockney Rejects i slični. Zvuk i gitare u sprezi sa zaraznim refrenom čine ovu pesmu možda i najboljom na EP-ju. Sa druge strane Dead Inside je već čistokrvni njujorški hardcore punk, sa naglašenom bas gitarom. Ovo je ujedno i najbrža pesma i fino je videti da je bend i dalje itekako sposoban da radi brze pesme, kao i one u srednjem tempu. Melodije ne nedostaje, ima je taman koliko treba da svirka ne bude ravna. Not With You takođe ima taj njujorški prizvuk i mene strašno podseća na Murphy Law. Žestoki hardcore, ali u srednjem tempu.
Yuppicide su uspeli da naprave odličan EP. Možda je i bolje ovako. Imamo šest izvrsnih i raznovrsnih pesama. Provokativni kao i uvek, sa dosta ličnog pogleda na stanje u društvu. Muzički okrenuti najboljem što se može naći u britanskom i američkom oi! punku i hardcore-u, sa višeslojnim gitarama i energičnim horskim pevanje. Za svaku preporuku!

Dead City Records
www.deadcityrecords.com
www.facebook.com/pages/YUPPICIDE/353441848821

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime