Loading Koncerti

« Svi Koncerti

Nick Cave and The Bad Seeds in Belgrade

15. maja u 18:30 - 23:00

Detalji

Datum:
15. maja
Vreme:
18:30 - 23:00
View Event Website

Lokacija

Stark Arena
Adresa:
Bulevar Arsenija Čarnojevića 58
Belgrade, 11070 Serbia

Nakon što su obavestili svoju publiku da odlažu evropsku turneju, Nick Cave and The Bad Seeds objavili su nove datume. Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15. maja 2021. godine u Štark Areni. Sve kupljene ulaznice važiće i za novi datum.

Iako je pomeranje celokupne turneje predstavljalo veliki poduhvat, Nick Cave je sve vreme pokazivao najveću zabrinutost za svoju publiku i isticao da je zdravlje ljudi najbitnije.

“Doneli smo odluku da odložimo Nick Cave & The Bad Seeds evropsku i UK turneju. Duboko razočarani, to nam u ovom trenutku izgleda kao najbolja odluka kako bismo vas sve sačuvali i kako biste bili sigurni koliko god je to moguće.” – objavljeno je na oficijelnoj facebook stranici Nick Cave and The Bad Seeds.

Na svom blogu – Red Hand Files – Nick Cave navodi da slobodno vreme u izolaciji koristi da osmisli sve detalje turneje koja prati izlazak albuma Ghosteen i da će koncerti biti jedno neverovatno iskustvo.

U svom stilu, u istom tekstu, Nick Cave savetuje svoju publiku kako da kvalitetno i pametno iskoriste izolaciju i da prekrate vreme kako bi se što pre približili novim datumima koncerata:
“Postoje različite forme angažovanja, dostupne svima nama. Mejl prijatelju koji živi daleko, telefonski razgovor sa članovima porodice, ljubazna reč komšiji, molitva za one koji rade na prvoj liniji fronta. Ovi jednostavni gestovi mogu da ujedine svet šireći ljubav okolo, povezujući sve nas.”

Koncert koji je trebalo da se održi 4. juna, pomera se za 15. maj 2021. godine. Sve kupljene ulaznice važe za novi datum.
Ulaznice su u prodaji preko mreže Ticket Vision i online na tickets.rs.

*****

Ulaznice po cenama od 3300, 3600, 3900, 4500, 4900, 5600 dinara su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online na https://www.tickets.rs/program/nick-cave-and-the-bad-seeds-1441

Jedna od najupečatljivijih pojava svetske muzičke scene, legendarni autor i izvođač, Nik Kejv nastupiće sa svojim bendom „The Bad Seeds“ 4. juna 2020. godine u beogradskoj Štark areni.

Kejv i „The Bad Seeds“ održaće koncert u okviru svoje svetske turneje na kojoj predstavljuju novi album „Ghosteen“, koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti, dok mu je „NME“ dao pet zvezdica, a „Rollingstone“ ga opisao kao „najdirljiviji album njegove karijere“.

Njihov prethodni nastup u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji, a koncert iz 2017. godine je u medijima i društvenim mrežama ispraćen hvalospevima poput „emotivna katarza“, „pesnik čija je emotivna duša iscelila našu“, „Nik Kejv, brat. Princ tame. Punjač arene avetinjskog grada“.
A ni sam Nik Kejv nije ostao ravnodušan prema ljubavi koju mu godinama unazad pruža srpska publika, pa ju je uz duboku zahvalnost nazvao *** prelepom.

Njegov prethodni album „Skeleton Tree“ je snimljen nakon smrti sina Artura, ali je uglavnom pisan pre tog nemilog događaja. Međutim, poslednji album „Ghosteen“ je šira i intenzivnija reakcija na veliki životni gubitak.
Album se sastoji iz dva dela, ‘Pesme na prvom albumu su deca. Pesme na drugom albumu su njihovi roditelji. Ghosteen je lutajući duh.‘, rekao je Kejv.

Kejv u Beograd dolazi sa svojim dugogodišnjim saradnikom, tekstopiscem Vorenom Elisom i bendom koji čine Martin Kejsi, Tomas Vajdler, Džim Sklavunos, Džordž Vjestica i Lari Mulins.

Sudeći po reakcijama javnosti i na društvenim mrežama, i ovaj koncert legendarnog muzičara se očekuje da bude rasprodat.