Argy Bargy sviraće na ovogodišnjem „To Be Punk“ festivalu

46

Šesti po redu novosadski To Be Punk festival održaće se ove godine 31. maja i 1. juna, a organizator – Studentski kulturni centar Novi Sad, obelodanio je i prvo značajno ime koje će nastupiti drugog festivalskog dana. Reč je o engleskom bendu Argy Bargy, koji je prošle godine u avgustu izdao 4. po redu studijski album Hopes, Dreams, Lies and Schemes. Mnogi kritičari proglasili su ovaj album najboljim pank ostvarenjem za 2012. godinu.
Argy Bargy osnovao je pevač Votford Džon koji je ime bendu dao po istioimenoj pesmi kultne pank grupe Cock Sparrer. Inače, gitarista pomenutog benda Deril Smit, kao Džonov najbolji prijatelj, odmah po osnivanju priključio se grupi Argy Bargy, a njegov uticaj na zvuk benda je nesumnjiv.

Nezvanično, poput prošlogodišnjeg To Be Punk festivala, i ovogodišnji će biti tematski podeljen. Poslednje majsko veče biće posvećeno hardkoru, a prvo junsko – pank-roku. Kao i ranijih godina, festival će okupiti bendove iz Novog Sada, Srbije, nekadašnjih jugoslovenskih republika i inostranstva, a programski producent festivala Igor Todorović nagovestio je da će lista učesnika biti poznata do kraja marta.

U isto vreme trebalo bi da bude obelodanjeno i ime benda hedlajnera za manifestaciju Ritam Evrope, koja će se 9. maja održati na novosadskom Trgu slobode.

Izvor: Sava Savić, Dnevnik

Prethodni članakKeep it Secret – Medical Attention (Official Video)
Sledeći članakMe Versus I – „Before It Ends“ Official Music Video!

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime