Mnogo toga se desilo poslednjih nekoliko meseci na našem omiljenom festivalu. Tolmin je domaćin najboljeg i najvećeg punk rock festivala u Evropi, definitivno je izbor bendova nešto što ljubitelji kalifornijskog zvuka najviše preferiraju, ali nije samo to… Svi izdvajaju fantastičnu prirodu kao jedan od glavnih razloga za odlazak svake godine. Sama činjenica da se karte RASPRODAJU pre nego što organizatori objave makar i jedan bend, je sasvim dovoljna.

Šta se desilo od prošlog puta? Prvo, nisu ludi političari samo kod nas. I kod njih ima ludaka koji bi da u sred onako lepe prirode opale auto-put, a pritom ih zabole što pola stanovnika Tolmina i okoline živi od turizma. Metal Days je zbog toga premešten u drugi kraj Slovenije, iako je bio tri puta veći festival od Punk Rock Holiday. Da li ta sudbina čeka i naš omiljeni festival? Za sada ne! Odnosno, sigurno ne do 2027. godine, a za posle se ne zna. Političari donose sulude odluke, neću ni da se usudim da ulazim u njih, jer svi znamo kako stvari funkcionišu kod nas, na lokalu, očigledno i u Deželi nije nešto mnogo drugačije. Ukoliko sam dobro razumeo, političari žele da smanje broj festivala i najviše broj posetilaca (najviše 800 po danu), što mi nema nikakve logike, ali gde prestaje logika, tu počinje politika.

Sa druge, mnogo lepše strane, čeka nas killer program. Dosta bendova koje sam želeo da vidim konačno dolazi, neke ću videti ponovo. Najveće zvezde su definitivno Rise Against, čiji meteorski uspon od Fat Wreck početaka, do mejnstrim uspeha za nekoliko godina, čini najbolju punk rock priču novog milenijuma. Kao drugi hedlajneri stižu Alkaline Trio, osokoljeni fenomenalnim novim albumom, koji se non-stop vrti u mom plejeru. Ponovo ćemo gledati Flogging Molly, uvek drage Descendents, mega dobre Comeback Kid, super zabavne Mad Caddies, brutalne uživo No Fun At All, a tu su i H20, Strung Out koji su omašili pre dve godine, A Wilhelm Scream, Death By Stereo, The Exploited… Svakako, mnoooooogo toga dobrog da se pogleda, a možda nas organizatori iznenade sa još kojim biserom do početka festivala. Uostalom bacite pogled na plakat!

Prethodni članakJORGOVANI – IDEOLOGIJA
Sledeći članakDuncan / Snuff

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime