As I Lay Dying – The Powerless Rise

45

Vidim Oreš ogrezo u tešku melodiju, vratio se korenima i potpuno zapostavio prefinjeni ukus vas mlađanih, gotovo vršnjaka ovog pravca melodičnog braka metala i hardcorea. Još kada u to upletete religiju, koja je opijum za narodne mase, ima li jačeg oružja? E pa od ovog trenutka, pod mojom ste nadležnošću i o vama sada brinem ja!

Naime, meni je ovaj bend uvek bio neinteresantan. Znaju brzo da sviraju, impresioniraju kojim rifom i odlično zapomaganje basiste, dok je glavni vokal možda i najslabija karika ovog benda. Nema kvalitet, samo sirova snaga, što baš i nije neka mudrost, ako se redovno vežba. Ali! Kada se uzme da u moru pečuraka koje su nikle, ova pečurka je koliko-toliko jestiva.

Nažalost, ranije si mogao da kažeš, ej ja slušam trash metal, a da te nije sramota. Sad kad kažeš metal/core, gotovo bi propao u zemlju, zar ne?! Zašto kažeš metal/core a misliš na Killswitch Engage… bukvalno! Jebeš pravac koji ima pored KSE još samo par kvalitetnih bendova. Kada bi se emo klinci delili na gejeve, onda bi slušali As I Lay Dying, a hermafroditi Taking Back Sunday 😛 Morao sam da banalizujem, sorry!

No zanemarite onaj pasus, ja ionako volim da lupetam. Ispašće da se deklarišem kao komercijalni emo gay kada mi se svideo prethodni, tri godine stariji album An Ocean Between Us. Ja sam ga otkrio tek kada je stigao čak na 8. mesto Bilboard 200 liste. To je bre nešto!

Pa ništa, ovaj novi album je logičan bezidejni nastavak, kako to obično biva kada slava udari u vu-gla. Ruku na srce, tijekom preslušavanja, dva tri puta mi je srce preskočilo na identičnim deonicama i to je sve. Dakle, moraće malo bolje da se potrude oko infarkta. Danas znači svi znaju brzo da sviraju, svi znaju da nameste zvuk, svi se isto tetoviraju i stavljaju što veći tunel u uši, dakle, vreme je za inventivnost. Dosta više kloniranja, a u ovom slučaju As I Lay Dying kloniraju ponajviše sebe. No, drugari, verujte, neće vas to dovesti ni do 199. mesta na Bilboard 200. Ajd u avgustu na popravni!

Metal Blade Records
www.metalblade.com
www.myspace.com/asilaydying

Prethodni članakiwrestledabearonce – See You In Shell (OFFICIAL VIDEO)
Sledeći članakA Place in the Sun – „Moves and Movies“ Bagana Records/Inya Face Records

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime