Bat Signal – Bat Signal

45

Nisam se previše susretao sa grčkom scenom, pa kad su me momci iz Soluna iz benda Bat Signal kontaktirali i zamolili da preslušam njihovo debi izdanje, nisam mogao da odbijem. Na prvi pogled i slušanje jasno je da je reč o iskusnijim muzikantima. Sviraju melodičan punk rock sa dosta pozadinskih vokala i izraženim gitarama. Na ovom EP-ju na nalazi samo četiri pesme, koje ipak nisu dovoljne da se stekne neka konkretnija slika, jer je svaka pesma drugačija na svoj način.

Vokal je zanimljiv, ima lepu boju glasa, mada mislim da ga jebe naglasak, kao i većinu bendova van engleskog govornog područja (izuzimajući Skandinaviju). Sem toga, sasvim se dobro snalazi sa ostatkom benda. Za moj ukus, voleo bih da su malo brži, jer kako je izdanje krenulo prilično brzo, do kraja su bili sve sporiji i sporiji. Opet kažem, četiri pesme su u pitanju, a pošto je bend osnovan bukvalno pre par meseci, možemo mu dati prelaznu ocenu i čekati malo više pesama.

Primetno je da je prva pesma znatno kvalitetnija od ostatka izdanja i voleo bih da bend nastavi u tom smeru. Zanimljiv wild west uvod nas je zavarao, jer posle toga kreće punk rock u Social Distortion fazonu. Na ostale tri su usporili i mislim da tu ostaje prostora za napredak. Produkcija je prilično dobra za jedan demo snimak, pogotovo u zvuku gitara. Ono što je najbitnije, bend fura dobar fazon i ako budu razvijali svoj zvuk verujem da će imati zanimljivu karijeru.

Inače, jedna zanimljivost vezana za ovaj bend jeste da su učestvovali u kompilaciji koju je pravila svima poznata Gaca iz fanzina akuPUNKtura (za one koje ne znaju jedan od retkih domaćih fanzina koji je radila devojka, a da je bio veoma kvalitetan). Kompilacija je bila posvećena ljudima koji su stradali u poplavama u Maju.

Zbog svega toga, vredi podržati ovaj bend na početku, a na nekom sledećem izdanju ćemo konkretnije oceniti u kom smeru je krenula njihova muzika.

https://www.facebook.com/batsignalband

Prethodni članakRusty Eye – Mamá (Official Video)
Sledeći članakPovratak Boys No Good

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime