Bend Metež iz Kragujevca promoviše svoj prvi album

84

Bend Metež iz Kragujevca posle nepunih pet godina postojanja i autorskog rada promoviše svoj prvi album! Promocija albuma Metež će se održati 20. februara 2016. u kragujevačkom Domu Omladine.

Metež je hardcore/thrash/punk bend iz Kragujevca oformljen krajem leta 2011. godine i od svog početka se bavi autorskim radom. Pesme su nastale simbiozom pomenutih žestokih pravaca rock’n’rolla u skladu sa muzičkim sklonostima njegovih članova. Pesme na albumu nose tematiku surove realnosti, pisane su iskreno i to kako direktnim, beskompromisnim stilom, tako i modernim poetskim stilom, često uz obilje minimalizma, a inspirisane su aktuelnim dešavanjima iz daljeg i bližeg okruženja i detaljima svakodnevnog života koji su samo neke od tegoba modernog društva, što itekako možete čuti na ovom albumu.

Članovi benda Metež i ljudi koji su učestvovali u izradi muzičkog dela pesama i na snimanju albuma su: Ivan Banović-glas, Vladimir Teofilović-bas, Srđan Milojević-gitara, Lazar Perić-gitara i Lazar Avdić-bubanj. Za tekst pesama na albumu zaslužan je naš prijatelj i pesnik Srđan Ceperković. Dizajn omota by Vladimir Petrović. Album Metež je snimljen i produciran na jesen 2014. godine, u Kragujevcu, u studiju Češnjak, uz tehničku podršku i pomoć Saše Vujića, frontmena već kultnog kragujevačkog hc/punk benda KBO! S obzirom na nezavidno stanje naše scene, članovi benda su bili prinuđeni da celu priču finansiraju sopstvenim sredstvima što u suštini nije ništa novo kod nas. Zato je ovaj album samostalno izdanje i bend trenutno nema svog izdavača zbog čega se i ne može pronaći u slobodnoj prodaji.

Promocija prvog albuma HC/Thrash/Punk benda Metež iz Kragujevca se održava u subotu, 20. februara 2016. u Domu Omladine u Kragujevcu, a pored njih svoj album će promovisati  još jedan kragujevački bend, Motorcharge, čiji zvuk najviše podseća na bend Motorhead koji je ujedno i njihov glavni uzor.

Album možete poručiti preko e-mail-a: metezkg@hotmail.com ili metezkg@gmail.com ili na fejsbuk stranici preko poruke na www.facebook/Metez.KG
Evo i nekih pesama sa naseg albuma posredstvom youtube kanala:


 

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime