Buffo’s Wake – Zver iz Brajtona raskomadala CZK u Svilajncu

122

Udruženja građana Rođen Negde Dole je svoj projekat Novi Talas-Novi Udar nastavilo da realizuje i u 2017 godini. Ovog puta u saradnji sa Centrom za kulturu pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac organizovan je nesvakidašnji kulturni događaj.

U ponedeljak 27.2.2017. godine u prostorijama Centra za kulturu održalo se otvaranje izložbe mlade umetnice Nevene Pavlović iz Kraljeva i u velikoj sali koncert grupe Buffo’ s Wake iz Velike Britanije.

Radovi Nevene Pavlović (slike i crteži) bili su izloženi u galeriji Centra za kulturu, na otvaranju izložbe prisustvovalo je oko 30 ljudi. Ovo je bila prva samostalna izložba mlade slikarke iz Kraljeva u Svilajncu.

Posle izložbe oko 9h u velikoj sali počelo je rokanje koje je priredila, nova grupa imena PROJECT G, povratnika iz inostranstva gitariste Gorana Stojanovića. Pored njega bend sačinjavaju basista Goran Rajković i bubnjar Miša Nikolić. Svirali su autorske pesme koje potpisuje frontmen benda Goran Stojanović i njihov nastup od 30 minuta popraćen je gromkim aplauzom. Odmah za njima na binu izlaze gosti iz Brajtona, (poseta 8 miliona turista svake godine) grada koji je najposećenije letovalište Velike Britanije.

Inspirisani ruskim folkom i balkanskim ritmovima, koji mešaju sa modernim muzičkim izrazima, koristeći harmoniku i violinu stvarajući svoj osobeni zvuk, zver imena BUFFO’ S WAKE melje sve pred sobom. Karnevalska atmosfera na bini, prisustvo kabarea, plesa i igre oduševila je Svilajnčane. Vrhunski muzičari koji izvode svoje autorske numere, napravili su izuzetak svirajući u njihovoj interpretaciji naslovnu pesmu iz filma Emira Kusturice, Crna mačka Beli mačor. Ovu grupu umetnika predvodi pevač Nathan Carter, pored njega bend sačinjavaju: škot Ben Stephan za bubnjevima, kontrabasista Tom Bailey, gitarista Felix Brightonian, harmonikaš Samuel Stagg, stalnu članicu benda violiniskinju Becca Wright, koja zbog bolesti nije krenula na turneju, izvaredno je zamenio mladi amerikanac iz San Franciska, Lawrence Nicholas. Svirali su dobrih 60 minuta i sa jednim bisom ovaj internacionalni bend, svoj nastup priveo je kraju. Ovo je bio prvi koncert u renoviranoj zgradi CZK koji je organizovalo UG Rođen Negde Dole. Poseta na večerašnjem koncertu je bila slabija i ako je ulaz bio slobodan. Lokalna TV-CENTAR je kao i uvek ispratila ovaj događaj.

Prethodni članakOur Past Days – Too Much, Too Soon
Sledeći članakŽuta Minuta ima treći album

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime