Apsolutno najbolji pank bend koji dolazi sa našeg kontinenta jesu legendarne matore kuke Cock Sparrer. Imali smo privilegiju da ih gledamo pre 6-7 godina u Beogradu, a s obzirom da su njihove svirke poprilično retke (ako ih poredimo sa drugim bendovima), onda se ovakva prilika ne propušta. Cock Sparrer će svirati na Exit festivalu 9. jula, a njihov nastup će biti na Fusion bini. Ne sumnjamo da nas čeka spektakl, jer su jedan od retkih matorih bendova čije poslednje izdanje može da se meri sa klasicima iz bogate diskografije. Ako ste ih propustili pre par godina, sad verujemo da nećete!

Inače, prvog dana festivala će svirati i buntovni Anti-Flag, koji do sada nisu bili u Srbiji, pa možemo i od njih da očekujemo spektakularan nastup. Izrazito su politički aktivni, veoma protiv vladajućeg režima, a s obzirom da dolaze iz Picburga, grada koji je nekada bio najpoznatiji po čeličanama i kultnom fudbalskom klubu Stilers, danas predstavlja jedan od onih krajeva Amerike koji je najviše pogođen ekonomskom krizom. Momci imaju šta da kažu, pa će biti zanimljivo pogledati ih uživo.

Poslednji dan će svirati At The Gates, verovatno nešto najbolje što je grad Getenburg stvorio u svojoj bogatoj istoriji. Kao jedni od rodonačelnika melodičnog death metala i danas se smatraju naznačajnijom metal pojavom švedske scene devedesetih. Pre dve godine su se aktivirali posle duže pauze i izbacili veoma dobar, čak slobodno mogu da kažem odličan novi album. Srećnici su ih gledali 1995. godine u Beogradu kao predgrupu Napalm Death. Sad ćemo ih konačno videti uživo.

 

Prethodni članakA Time To Hope – Sweet T
Sledeći članakNo More Waiting – Harmfull Pessimism

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime