Crveni karton – Malo parče raja

6630

Proteklih godinu dana smo imali sreću da radimo stvari koje volimo i u kojima uživamo, a ka kojima smo težili unazad godinama. Konačno smo shvatili smo da od nas samih zavisi kako će se priča o crvenom kartonu odvijati. Mislili smo veliko, sanjali snove, planirali, delovali i tako nanizali preko 60 koncerata za godinu dana. Upoznali smo mnoge ljude koji čuvaju rokenrol scenu u regionu, bore se svom snagom da ona opstane; rekonerol pionire, veterane, nove nade, volontere, one koji alernativu vole, poštuju i cene…sklopili poznanstva, drugarstva i prijateljstva i okusili parče raja!
Petočlana posada nastavlja da živi svoj san, da putuje, svira sa najboljima, druži se, upoznaje divne ljude i sa njima deli sve trenutke.
Na ovom spotu je veći deo uspomena sa jednogodišnje turneje benda. Malo parče raja govori o tome šta želimo da budemo, da radimo, i koga imamo i želimo da imamo u svom životu.
Svi ljudi koji podržavaju naš rad, koji nesebično pomažu bend, koji nam daju snage i volje da nastavimo da radimo, svi ste vi Crveni karton!

Pesma “Malo parče raja’’ je singl, za predstojeći, treći, studijski album ’’Čitaj između redova’’ . Snimana je krajem Juna 2017. godine, u studiju za probe benda Crveni karton, koji se nalazi u prostorijama skole stranih jezika Summerhill. Za mixer pultom se opet našao Strahinja Živković, gitarista, pijanista, brat i prijatelj benda.
Video spot je radio Marko Miladinović iz Aleksinca. Slike koje su upotrebljene u spotu su prikupljene za vreme jednogodišnje turneje benda po Srbiji, Austriji, Sloveniji, Makedoniji.
Uživajte, slušajte, razmišljajte, šerujte!

MALO PARČE RAJA
Dan se vuče kako mu volja,
sanjam u boji, tad mašta je bolja,
da preguram još jedan sat, još jedan dan!
Moj svet tad nema granica,
podova ni tavanica,
limita, a ni barijera (još jedan dan)!
U njemu nema lopova, nema bankara, popova,
kredita i rata za stan.

Moje malo parče raja, za to sam se i borio
Moje malo parče raja, za nas sam ga i stvorio!

Tu ne postoje dugovi,
samo porodica, drugovi,
zar ne zvuči kao san?
(još jedan dan)
U njemu nema lopova, političara, popova,
kredita i rata za stan (još jedan dan)!

Moje malo parče raja, za to sam se i borio
Moje malo parče raja, za nas sam ga i stvorio!
JOŠ JEDAN DAN!

Prethodni članakSciatic Nerve – Bright Lights
Sledeći članakOne Last Shot – Slitting My Throat On My Own

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime