Krosover hardcore punk legende D.R.I. su objavili da ulaze u studio sledećeg meseca gde će snimiti novi EP, koji bi trebao da se pojavi početkom 2015. godine, a produciraće ga Bili Metojer, koji je radio produkciju na tri njihova albuma Crossover (1987), 4 of a Kind (1988) i Thrash Zone (1989). Pevač benda Kurt Breht najavljuje da nove pesme  mnogo više naginju ka panku nego metalu, kao i mu nije bilo bitno da ih objavi, ali su producent i mnogobrojni fanovi prosto odlepili kad su ih čuli na nedavnoj turneji.

Bend nije izbacio ništa još od Full Speed Ahead iz 1995. godine, a Breht to objašnjava da poslednjih par izdanja nisu dobro prošli kada je prodaja u pitanju, pa su kao bend odlučili da idu samo na turneje. Teško im ide pisanje albuma na turneji, pa su istu prekinuli da bi se posvetili radu u studiju i na pisanju novih pesama. Očigedno nisu multitasking bend, jer kad idu na turneje, prekidaju kreativni proces, pa na probama vežbaju samo stare pesme koje će svirati na koncertima. Takođe, nemaju izdavača pa sve ulažu sami, a jedine ozbiljne pare zarade na turnejama. Nekako mi se čini da je to jedan začarani krug.

Inače, pažljiviji pratioci ovog benda će na novom EP-ju preponzati pesmu As Seen on T.V. koju su svirali na nekim od poslednjih koncerata turneje.

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime