Dropkick Murphys – Signed and Sealed in Blood

45

Nekako pre par godina ili bolje reći par albuma sam prestao da ih slušam sa onim žarom kao na prva dva-tri. Neponovljiv osećaj uvoda sa gajdama na debiju je nešto što sam retko iskusio u svom dugogodišnjem stažu slušanja svega i svačega. Ne kažem da je ovo što danas radi Dropkick Murphys sranje, daleko od toga, ali da me sad pitate da li sam zapamtio neki momenat sa albuma, reći ću da nisam. Čak i posle silenja od tridesetak ponavljanja čitavog albuma, nisam našao nešto što bi me pokrenulo.

Produkcija je impresivna. Muzikanti koji se bolje razumeju će verovatno uživati u prelepom zvuku mandoline, gitara i ostatka benda. Zaista ljudi znaju da nameste zvuk i sve je savršeno. Ali, to ne čini dobar album.  Signed and Sealed in Blood je tipičan primer albuma gde je naizgled sve tu, ali ničega nema. Okej, možda ja ne kapiram dovoljnu celu tu irsku priču, možda je u Bostonu ovo album nad albumima, ali mene nije dotakao. Previše mi je rokerski, previše ima irskog folka, pogotovo u onim pesmama koje nemaju ni dašak panka. A takvih je bezmalo pola albuma. Ona druga polovina koja je življa je ustvari lošiji deo, i to značajno lošiji deo albuma. Tu verovatno i leži suština problema koji ja imam sa ovim albumom, a verovatno i sa par poslednjih. Pank im je postao kilav, dosadan i predvidljiv, a poboljšali su se sa irskim folkom, gde ima par briljantnih fora i aranžmana. Šteta što ja ne sečem previše vene za ovakvom muzikom, jer posle desetak pesama, sve mi je isti kurac.

Marfizima sa druge strane skidam kapu što se ne plaše da eksperimentišu i da idu u pravcu u kom oni žele. Očigledno im ovaj mirniji fazon više prija, uživaju koliko mogu i verovatno im puca kurac što se ja nerviram. Ustvari, ne nerviram se, samo konstatujem da ovo više nije onaj bend koji sam prvi put čuo pre bombardovanja, kada su imali drugog pevača, koji je kasnije otišao u vatrogasce, pa na ratište, a danas peva u Uličnim Psima. Kako god se okrene, ako ste propustili i prošli koji je meni lično bio veoma loš, neće vam nebo pasti na glavu ako i ovaj preskočite.

Born & Bred Records
www.dropkickmurphys.com

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime