Frontmen benda Killswitch Engage Džesi Lič je prilično aktivan ovih dana, a danas predstavlja novu stranicu u svojoj karijeri, svoj solo projekat pod nazivom AliKeN, a prvu pesmu In The Shadows poslušajte skroz dole. Evo šta je on misli o ovoj pesmi:

Konačno sam izbacio nešto i kao solo muzičar. Nakon mnogih godina razmišljanja i biću iskren kombinacije neodlučnosti i nesigurnosti, samo sam uleteo u studio i snimio je! Uneo sam dosta svoje duše u ovo moje čedo, a videćete da je to mračnija strana. Ova pesma je inspirisala video, koji je inspirisao tekstove koji su samo izleteli iz mene. Imao sam slobodan dan i probudili su me mračni i demonski snovi koje imam povremeno u životu, ali to je već sasvim druga priča. Melodija mi se samo pojavila u glavi. Odsvirao sam je na klavijaturi i pesma je oživela. Prošetao sam napolju po jakoj kiši i snimio par snimaka (snimljeno u Bronksu, bez obzira što su vas začudili šumski predeli). Nisam preterani obožavalac objašnjavanja umetnosti i muzike, ali osećam da je važno kod ove pesme jer govori o borbi svetla i mraka u ljudskom umu. Anđeli protiv demona, dobro protiv zla… Borio sam se sa anksioznošću i depresijom tokom života pa su tekstovi i slike inspirisani tom borbom. Takođe sam obožavaac tri hop žanra (posebno Massive Attack, Portishead, Tricky) još od sredine devedesetih, a pritom obožavam i The Cure, Cocteau Twins, Dead Can Dance, pa imam i malo gotik sklonosti. Osećam da je ova pesma mešavina svih ovih uticaja. Na sve to bih dodao da sam osamdesetih non stop gledao horor filmove, pa i to može da ima neki uticaj, haha.

Ideja za ovaj video je da prenesem sanjivo stanje, pa zbog toga vokali imaju brdo reverba, refrena i kašnjenja. Kao što sam napomenuo napred, snimci su rađeni po kiši sumornog dana, pa sam montirao snimak da izgleda još mračnije i poput sna. Hteo sam da ova pesma ne bude skroz savršena i ispolirana. Volim kad muzika povremeno iskoči, a neko to zove sloppy muzikom. Ljudski element u ovoj pesmi je ono što je čini živom. Danas bendovi preterano žele da dođu do savršenstva, pa usput izgube deo živosti u miksovanju. Ja želim da moja solo muzika bude živa, bez prepravljanja instrumenata ili vokala.

Ova pesma je samo deo onoga što želim da postignem sa AliKeN. Neću biti sputan žanrovima ili stilova. Volite je, mrzite je, ovo je samo prvi korak u mojoj solo karijeri. Nadam se da će vam se ipak svideti. Evo je:

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime