Tri godine nakon albuma prvenca Access All Areas, godinu i po nakon split 7″ vinila s austrijskim bendom Remedy, zagrebački staromodni indie rock kvartet se tokom leta 2018. napokon zatvorio u studio. Nove pesme, novi član postave uz neke nove ideje benda koji i dalje ima fiksaciju na glasne gitare, solaže, brze ritmove i pop pesme učinili su ovu avanturu zabavnijom i zvukovno šarenijom. Rezultat je drugi dugosvirajući album pod nazivom Born to be Mild. I dalje pod direktnim uticajem power pop i punk rock velikana poput Descendents, Nova Mob, The Hold Steady ili Superchunk, ESC Life se više nego ikad igraju sa klišejima popularne muzike 20. i 21. veka, ali nikad ironično.

Duhovite, brze i pamtljive indie rock pesme o životu posle tridesete, ljubavi i obavezama i ovog je puta prema željama ESC Lifea snimio i miksao neizbežni Mark Mrakovčić, a glasove pozajmljuju Sara i Eva iz grupe Žen, Ivana Smolović Ika iz benda On Tour i Mark Mrakovčić. Za grafičko rešenje omota zaslužan je najzaposleniji punk ilustrator s ovih prostora Lovro Škiljić.

Vinilno izdanje Born to Be Mild zajednički potpisuju etikete PDV, Ill In The Head (Kanada), Bartolini Records (Španija) i Last Exit Music (Nemačka).

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime