Nešto što je bilo prilično očekivano je danas dobilo i zvaničnu potvrdu. Jedan od osnivača i gitarista melodičnih death metal titana Dark Tranquillity Niklas Sundin, koji je odsutan već nekoliko godina iz benda, da bi se posvetio porodici, je ozvaničio putem društvenih mreža da napušta bend.

Kao što znate i sami, napravio sam pauzu sa sviranjem u bendu još 2016. godine da bi se posvetio porodičnom životu. Sad, kada je turneja Atoma završena, a snimanje novog albuma počelo, red je i zvanično da objavim da odlazim iz benda. Veoma sam srećan zbog prethodnih 30 godina. Kada smo osnovali Dark Tranquillity bili smo samo deca bez muzičkog znanja, ali su naše pesme nekako našle mesto na svim kontinentima. Pomogli smo da se osnuje novi podžanr u metalu, osvoliji nekoliko Gremija i imali pozitivan uticaj na ljude širom sveta. To je sve što jedan umetnik može da poželi.

Ipak, nije tajna da sam uvek više uživao u kreativnom procesu pravljenja pesama, manje u nastupima, a intenzivne i naporne turneje su mi sve teže i teže padale. Bend i fanovi zaslužuju nekog ko želi da bude na turneji, zbog čega sam se i povukao i posvetio nekim drugim stvarima. I dalje ću biti prisutan u nekom vidu, naročito vizuelnom, jer pripremam naslovnu stranu za novi album.

Prethodni članakAugust Burns Red ipak izdaju album u predviđeno vreme
Sledeći članakPevač benda Testament pozitivan na korona virus

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime