Još jedan u nizu Ramones klonova. Ali jako dobar. Možda i najbolji. Osnovani su 1993. pod imenom Cricket, ali pred samo izlaženje njihovog prvog albuma Sweet Sixteen su promenili ime u Huntingtons. Imali su dosta postava, a čak i ove godine su morali da menjaju bubnjara. Intervju je urađen sa basistom i pevačem Mikey-om koji baš i nije bio nešto naročito raspoložen za odgovaranje. Na početku kenja zašto je kasnio sa odgovorima dva meseca, a ja ću vas poštedeti muke… Dakle, hey ho, let’s go… 

Recite mi vaša imena, godine i koje instumente svirate?
Mikey Huntington (23) – vokal, bas / Cliffy Huntington (29) – gitara / C.J. Huntington (18) – gitara / Danny Huntington (29) – bubnjevi.

Odakle je bend? Gde žive članovi benda?
Mi smo iz Boltimora, država Merilend iz SAD.

Koliko već dugo svirate zajedno i kako ste se upoznali?
Bend je osnovan 1993. Imali smo nekoliko različitih postava, a bili smo prijatelji još od ranog detinjstva.

Kako ste upali u punk?
Uglavnom kroz Ramonse. Smučilo mi se da slušam sve i svašta, a punk rock je stvarno privukao svu moju pažnju kao totalno drugačija pojava.

Gde ste bili na turneji?
Upravo smo se vratili sa troipomesečne letnje turneje. Ići ćemo ponovo na turneju posle nove godine i to uglavno Istočna i Zapadna obala SAD.

Šta bend trenutno radi?
Završavamo snimanje pesama za split cd koji radimo zajedno sa našim prijateljima Darligtonsima i spremamo novog bubnjara (Danny) za turneju.

Izdali ste live album u januaru The Good, The Bad And The Ugly. Reci mi nešto o tome i o novom albumu Get Lost.
Live album je ustvari gomila pesama sa prva tri naša albuma i to je bilo nešto što smo oduvek želeli da uradimo. To je dobar album za ljude koji nas još nisu slušali. Get Lost je naš novi album. Malo je drugačiji od ostalih naših izdanja. Mračniji i iskusniji.

Jeste li zadovoljni sa Tooth & Nail?
Izdavačke kuće uglavnom gledaju svoj interes, ali mogu reći da Tooth And Nail zaista vodi računa o nama. Teško je naći etiketu koja pušta bend da ima potpunu kontrolu.

Koje bendove voliš da slušaš osim Ramonsa?
Slušam gomilu stvari. Trenutno moje najobiljenije grupe su The Cardigans, The Cranberries, The Cure, novi Blink 182 i sve od Matthew Sweet. Čudno, a?

Da li neko od vas studira ili ide u srednju školu?
Svi smo završili srednje škole. Ja i Cliffy idemo na koledž.

Da li je bend vaš jedini posao?
Ne, ne možemo od muzike trenutno da živimo. Možda sledeće godine.

Kakva su vaša iskustva pre Huntingtonsa?
Ja sam bio u jednom garažnom bendu, Cliffy je bio u nekoliko bendova. Ništa naročito. Huntigtons je sve što znam.

Kad bi mogao da promeniš nešto u punk sceni, šta bi to bilo?
Odnos koji je određen nizom pravila koja moraš da pratiš da bi bio u punkrocku. To je, za mene, totalno glupa stvar koja uništava svrhu samog pokreta. Ali, da budem skroz  iskren, nije me baš briga za scenu.

Tvoja vizija punkrock scene u 21 veku?
Uh, ne znam. Verovatno će se malo razlikovati. Par bljak bendova će uzdrmati scenu, ali će se posle tog buma ta mala čarobna reč punkrock vratiti ponovo u okvire sub-kulture. Biće cool biti punker i trendovski… da li se ikada nešto menja?

Gde vidiš svoj bend u budućnosti?
Nadam se da ćemo rasti i širiti se i u ostale delove sveta. Voleo bih da odemo na turneju po Evropi i na neka druga mesta izvan našeg matičnog grada. Želeo bih sve ovo da podignem na neki viši nivo.

Šta najviše voliš kod vaših fanova?
Mislim da imamo dva tipa fanova. Prva grupa nas obožava i podržava 100%. Volim taj tip fanova. Oni su i razlog zbog čega radimo sve ovo. Drugu grupu nije baš mnogo briga za nas i ona sluša samo par pesmica. Oni su upali u taj punkrock i počeli su da nas slušaju zato što nas slušaju njihovi prijatelji. Ova grupa je okej, samo mi se čini da bi trebala više da misli svojom glavom.

Šta najviše mrziš kod vaših fanova?
Pravo da ti kažem, ništa ne mrzim kod naših fanova. Ako voliš moj bend i ja ću tebe voleti.

Koji su vaši hobiji?
Muzika, gledanje filmova (dobrih) i ja volim samo jedan sport… odbojku. I kuglanje volim, ali mislim da to nije sport.

Ko piše tekstove?
Uglavnom ja, mada ponekad kada imam ideju dobijem malo pomoći i od ostatka grupe.

Da li je bilo interesovanja nekih većih izdavačkih kuća?
Mi smo zainteresovani, ali ne znam da li su oni.

Koje su pesme i albumi od Ramonsa za tebe najbolji?
Moj favorit je Road To Ruin, a sledeći bi bio Mondo Bizzaro. Otkrio sam da u poslednje vreme više volim da slušam poslednje albume Ramonsa nego što sam to ranije slušao.

Šta misliš o fanzinima?
Neki zinovi su cool. Ima ih i previše, mislim. Novi se izbacuju svake nedelje i neki ljudi koji ih rade stvarno nemaju pojma. Ali to je obično jako dobro za bendove.

Kakvo je tvoje mišljenje o ekspanziji kompjutera i interneta? Da li puno surfuješ po netu?
Uglavnom koristim e-mail. Na web odem samo ako mi treba neka informacija o nečemu, ali ne provodim puno vremena tražeći gomilu stvari. Kompjuteri su budućnost. Nemaš baš puno izbora osim da ih voliš i da ih savladaš što bolje možeš.

Šta fanovi mogu da očekuju od vas u budućnosti?
Više rokenrola. Bolje turneje. Spot za pesmu No Pool Party Tonite će se uskoro pojaviti. Naš novi album Plastic Surgery, će izaći u februaru 2000.

Jel’ bi želeo da sviraš u Jugoslaviji?
Da, to bi bilo cool.

Par zadnjih reči…
Nisam znao da neko iz Jugoslavije zna ko smo. Izgleda da ima nade za nas. Hvali ti puno za intervju. Pitao si me dosta neobična i različita pitanja. Uživao sam.

Mikey Huntington

Contact Address:
Huntingtons
P.O. Box 16884
Baltimore, MD 21206

* Intervju originalno objavljen u Get on the Stage #2, decembra 1999.

Prethodni članakGrade – Under The Radar
Sledeći članakI Against I – I’m A Fucked Up Dancer, But My Moods Are Swinging

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime