Nakon kraće borbe sa rakom, u 70. godini preminuo je Lemi Kilmister, frontmen kultnog garažnog benda Motörhead. Lemi Kilmister, lider grupe Motörhead preminuo je u svom domu u ponedeljak 28. decembra u 70. godini. Povodom toga, članovi grupe Motörhead su na Fejsbuku napisali:

Ne postoji lak način da se saopšti ovo… Naš moćni i dragi prijatelj Lemi preminuo je danas nakon kratke borbe sa ekstremno agresivnom vrstom raka. Za bolest je saznao samo dva dana pre toga, dok je sa porodicom odmarao uz omiljenu video igru. Ne postoje reči kojima možemo izraziti naš šok i tugu. Uskoro ćemo se ponovo oglasiti… a do tada, slušajte Motorhead glasno.

Lemi je poslednjih godina imao problema sa zdravljem – 2013. mu je otkriven hematom, ugrađen mu je pejsmejker, zbog čega je nekoliko Motörhead turneja bilo otkazano. No i pored toga, Lemi nije pokazivao znake da je blizu penzije, a ni da ga napušta smisao za humor: sredinom godine je rekao da prelazi sa viskija na vodku zbog zdravlja. I dalje je svirao, a ove godinu su Motörhead objavili album Bad Magic.

Povodom sve češćih zdravstvenih problema i potencijalnog povlačenja iz muzike, u intervjuu britanskom Gardijanu 2014. Lemi je rekao sledeće:
Očigledno da sam još uvek neuništiv. Dok god mogu bez štapa da pređem onih nekoliko metara između bine i bekstejdža, ne idem u penziju. Ma čak i da mi je štap neophodan za tih nekoliko metara, ne nameravam da odustanem.

Lemi je samo četiri dana pre nego što je umro, tačnije 24. decembra, napunio 70. godina.

 

Prethodni članakCrveni karton – Devedesete
Sledeći članakNinth Life – You Can’t Be Everybody’s Therapist

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime