Pamtimo te od Kontuzije, The Switchblades, pa mi reci kako je biti majka, supruga poznatog punkera i biti lider u bendovima?
Lepo je da me pamtite 🙂 Biti majka je najlepše, ali jako teško, pogotovo u našoj zemlji. Nisam znala da mi je suprug tako poznat? Sebe nikada nisam doživljavala kao lidera u bendu, svi se mi podjednako zalažemo. Moja sreća, te uvek imam super flexi muzičare.

Reci mi nešto o odrastanju u malom gradu, počecima sviranja gitare i opiši mi kako si ti tada pratila scenu, a kako danas?
Odrastanje u malom mestu ima puno prednosti. Isto tako i puno nedostataka, naravno. Konkretno govorim o bavljenju muzikom, još konkretnije o pankerisanju. U 7. razredu sam krenula da sviram gitaru i pokušavala da oformim bend, uspelo mi je tek u srednjoj školi i to u drugom mestu. U to vreme nije bilo puno klinaca zainteresovanih za takve neke subkulture, sad je situacija daleko bolja. Scenu sam pratila kroz radio stanice i pojedine jako dobre emisije, preko fanzina ili rok časopisa. Tada nisam imala internet.

Ima li razlike biti u potpuno ženskom bendu ili imaju i dečaci neke čari? Imaju li tvoje koleginice iskustva kao i ti? Ono što me baš kopka, posle probe, svirke, kad lipti znoj na sve strane, kako to ide oko presvlačenja… ?
Ženski bendovi su pre svega atrakcija, jer ih je manje. Sa devojkama se jako lako i brzo dogovorim oko svega. Muškarci su komplikovaniji, baš zbog toga i imaju posebne čari, moram da priznam da mi nedostaju:)  Ako si pod pitanjem, imaju li moje koleginice iskustva kao ja podrazumevao sviranje u bendovima, onda da. I Barbara (bas) i Sanja (bubanj), su ranije imale bendove, tako da su iskusne muzičarke 🙂 Ne znam šta te interesuje u vezi presvlačenja, najnormalnije se presvučemo, kao i muškarci, tj. muški bendoviJ Mi svakako lepše mirišemo i nakon znojenja.

Osim Vox Populi, sluša li se još šta u vašoj kući? Mislim, prema uticajima koje si prezentovala u pesmi You Lie You Die, rekao bih da ima tu mnogo čega zanimljivog u playlisti?
Slabo slušam Vox Populi. Plejlista je kod mene uglavnom bazirana na old school panku: Exploited, GBH, UK Subs, ANWL, PTTB… Inače ne volim te svakojake podele i definicije pravca u muzici. Moja ljubav je pank, ali inače volim rock and roll pa na listi ima svačega 🙂 Uglavnom slušam muziku na gramofonu.

Šta te ispunjava, šta te nervira? Socijalne mreže, poznavanje prirode i društva, svet oko nas, prava životinja, LGBT, DIY, punk!
Ispunjava me vreme provedeno sa detetom, potom muzika, moj posao, malobrojni dragi prijatelji. U poslednje vreme me ništa ne nervira. Pokušavam da maximalno uživam u životu, bez nervoze.

Koji je zacrtani cilj RepliCunts? Isplati li se imati bend? Koje su to vode kojima ćete ploviti i da li je naše tržište spremno za ženski bend?
Cilj benda su izdanja, koncerti, dobre pesme, dobar provod, turneje po Srbiji i van naše zemlje. Naravno da se isplati imati bend. Dobar osećaj nakon probe i svirke, zadovoljna publika nakon nastupa, kvalitetno druženje, to nema cenu. Mene muzika održava srećnom, ispunjenom, mladom i voljnom za sve. Prosto i jednostavno, terapija, lek. Slobodno mogu da kažem isto i u Sanjino i Barbarino ime:) Naše tržište nije spremno ni za šta, a mi ćemo i dalje ploviti pank rok vodama definitivno 🙂

Hvala na inspirativnim pitanjima, bilo mi je zadovoljstvo.

https://www.facebook.com/Replicnts/

Prethodni članakThe Maine – Run
Sledeći članakFlamingo Nosebleed „Quit Everything“

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime