Bend Kvazimodo iz Petrovca na Mlavi je veoma mlad i nedavno su dobili pojačanje u vidu bubnjara Darka Stojanovića, koga poznajete iz benda UPS! Upravo će nas on uputiti ko su Kvazimodo, zašto je napustio UPS! i šta možemo da očekujemo od njih u budućnosti.

Postojite od 2009. godine i tada ste se zvali Megawatt. Šta vas je navelo da promenite ime u Kvazimodo?
Pazi ovako, ja sam Megawatt poznavao i ranije, tačnije upoznao sam ih u Mr.Sound studiju u Petrovcu na Mlavi kada sam sa UPS!-om radio neki demo, tada su i oni radili neki demo snimak. Kada su me jedne večeri (zime 2013. godine) pitali mrtvi ozbiljni da se pridružim bendu, od samog starta moji uslovi su bili kompletna promena koncepta benda, kako bih bend podigao na noge i samim tim da bend bude na dobrom glasu. Onda je Ilija (basista) dosao na ideju da se zovemo Kvazimodo. Naravno to je smišljeno u momentu ne razmišljajući da to ime baš i priliči punk bendu i da samo ime nosi veoma poučnu poruku: bunt Kvazimoda da u duši grbavca nastaje prekret, što su ga omaložavali (kao što nas glavešine iz fotelja omaložavaju), da je ogluveo od gigantskih zvona (kao i mi od naše muzike).

Došao si u bend prošle godine iz UPS! Da te odmah upitam šta je sa tim bendom i otkud si izašao iz njega?
Koliko sam ja upućen u celu priču, radili su demo snimak nakon mog izlaska, koji ne zvuči kao ranije dok sam ja još bio u bendu. Sadašnji njihov zvuk teži više prema hardkoru (po mom mišljenju zvuči kao HITMAN, H20 i slično). Razlog mog izlaska je to da smo dobili neverovatnu priliku za promovisanje benda pre par godina u Americi kao i samo izdanje za Punkoutlaw Records iz Los Anđelesa, a ostali članovi nisu najbolje prihvatili takvu ponudu, s’obzirom da bend nije toliko poznat. Po meni je skroz razumljiva takva reakcija na prosto neverovatnu vest koju je teško prihvatiti kao istinu (jer nam se takve prilike i stvari nisu pružale ranije, kako bih se navikli). Tada su i razni novinari nasrnuli da objave tu fantastičnu vest i na žalost zbog većine benda sve je otkazano i propalo, što je mene stvarno pogodilo, i tako sam rešio napustiti bend.

Kakav je bio koncept benda pre nego što si ti došao u bend?
Iskren da budem, razne glasine su kružile TADA za bend Megawatt, što zbog njihovih tekstova itd… Neki klubovi su ih čak i odbijali za nastup zbog samih tekstova, sama publika ih na neki način ignirisala  iz nekog razloga. Meni se iskreno tada, nije dopadao njihov koncept. Imali su oni dosta nastupa po Srbiji, kao i sama izdanja demo albuma, s’ obzirom da su mlađi od mene i sami su uvideli kasnije, da moraju malo ozbiljnije da porade na samim pesmama kao i zvuku kako bi dobili pozitivne reakcije.

10564904 10204321754944593 685296883 nSnimali ste demo u julu. Koliko ima pesama i kada ćemo to moći da čujemo? Kakva su vam iskustva u studiju?
Ja tada nisam snimao demo sa njima, taj demo je bio neko vreme na Youtubu, kasnije smo uklonili zbog samih tekstova nekih  pesama. Što se tiče samog iskustva, ja sam ranije sa UPS!-om ulazio 2 puta u studio, snimao preko 20 sati (sve ukupno) zajedno sa njima. Imam poprilično, ali ne i dovoljno iskustva. Ostali članovi Kvazimoda verujem da imaju takođe slična iskustva, ali prvo njihovo ozbiljno iskustvo bilo je ulazak u Socijala Studios u Novi Sad, kada smo radili singl za najavu albuma.

Singl Revolucija je trenutno i na top listi Get on the Stage fanzina. Kakve su reakcije ljudi na pesmu i koliko ste vi zadovoljni sa njom?
Pa znaš kako, mi smo pesmu spremili dobro za sam studio. Noć pred snimanje u Novom Sadu skontao sam da tekst ne priliči nama, te je odmah Ilija promenio iste noći i tako je i snimljen singl Revolucija. Komentari su pozitivni, lajkova ima (tj imalo sve do skora), jer smo nedavno imali prvi sukob sa Youtubom zbog kršenja pravila samog sajta iz nekog razloga. Doduše, kasnije sam primetio da sam zvuk pesme vuče na neke američke punk bendove, što je meni iskreno zasmetalo, jer nisam proveravao melodiju ranije (jer je sve zbrzano bilo). Za sada smo zadovoljni pesmom, vidimo da ljudima ulazi melodija u uši i moram da se pohvalim da sam posle toliko godina prvi put zapevao u studiju i dao bek vokale na pesmi Revolucija. Iznenadio sam sam sebe što je ispalo fino poprilično, tako da sada svi iz benda pevamo, što dodatno daje energiju u samim pesmama.

Planovi za ovu godinu i možda sledeću?
Imamo velike planove, ali sada je Ilija zvanično postao akademski građanin što mu daje dodatne obaveze van benda tako da ne možemo toliko koliko mi želimo bendu da posvetimo pažnju, jer po meni škola mora biti na prvom mestu, pa onda ostalo. Koncerta će biti po Srbiji ove godine sigurno, ali veliku feštu tek planiramo sledeće godine kada budemo krenuli na evropsku turneju, počevši od juga, tj. Grčke pa sve severnije, koliko su nam opcije i same mogućnosti na raspolaganju.

Prethodni članakBlankfile pobednici julske top liste!
Sledeći članakAugust Premier „Day Drinks & Daydreams“ (Official Music Video)

Ostavi komentar

Napiši komentar!
Napiši ime